De 6 meest iconische Spice Girls momenten

Zouden de Spice Girls weer samen komen om op te treden op de bruiloft van Prince Harry en zijn Meghan Markle? Dat is dé vraag waar de halve wereld zich mee bezig houdt. Helaas hebben wij geen antwoord op deze vraag en zal dit misschien nog wel even een mysterie blijven. Maar dit is natuurlijk wél het perfecte moment om de mooiste, bekendste en meest iconische Spice Girls momenten weer eens te herbeleven. Daar gaan we dan!

Union Jack jurk

Op de BRIT Awards van 1997, waarbij de ze waren genomineerd voor vijf awards, traden de Spice Girls op. Het meest bijzondere aan dit optreden was de Union Jack jurk. Geri Halliwell vond de zwarte Gucci jurk die de stylist voor haar uitgekozen had te saai. Hier bedacht ze zelf een oplossing voor: de Engelse vlag. Een jaar later werd de jurk geveild voor het kinder kankerfonds voor meer dan 40.000 dollar.

Ontmoeting met Nelson Mandela en Prince Charles

De Spice Girls waren zó groot dat Nelson Mandela in 1997 zei dat hij fan was en de dames heel graag zou ontmoeten. Op dezelfde dag maakte ook Prince Charles bekend dat dit een grote droom van hem is. Geen wonder dus dat de Spice Girls uitgenodigd zouden zijn op de Royal Wedding, Harry is nét zo’n fan als zijn vader.

Girlpower

De Spice Girls zongen niet alleen over girlpower en feminisme, ze waren er ook echt van overtuigd. Dit werd in 1997 bewezen toen ze hun manager Simon Fuller ontsloegen en besloten om zelf de leiding te nemen. Go girls!

Spice World The Movie

In 1997 werd Spice Word The Movie gelanceerd. Naast de vijf dames komen er ook veel andere beroemdheden in de film voor. Er kwam veel kritiek op de film maar hij werd natuurlijk alsnog ontzettend vaak bekeken.

Olympische Spelen

In 2012 kwamen de Spice Girls weer samen om op te treden op de slotceremonie van de Olympische Spelen. Ze kwamen het podium op terwijl ze op het dak van Britse taxi’s stonden én Geri droeg een jurk die geïnspireerd was op de Union Jack jurk.

Spice babies

In 2008 kwamen de meiden weer bij elkaar voor ”The return of the Spice Girls”. Het allerleukste was dat alle zangeressen (behalve Mel C) met hun zoon of dochter op het podium verschenen. Victoria’s soon Cruz stal de show met zijn breakdance-moves. So cute!

Deze levenslessen hebben we geleerd van de Spice Girls:
> Levenslessen die we van de Spice Girls geleerd hebben

Deze liedjes zijn echt anders dan je altijd dacht:
> Achter deze liedjes zit een andere betekenis dan jij denkt

Liefdesverdriet? Deze liedjes heb je nodig:
> De beste liedjes voor wanneer je liefdesverdriet hebt