De grootste modeprijs van Nederland wordt binnenkort uitgereikt

Op woensdag 22 juni presenteren het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Dutch Fashion Foundation de 11de uitreiking van het Cultuurfonds Mode Stipendium, de grootste modeprijs van Nederland. Vanaf 5 uur ben je uitgenodigd in het fantastische Hermitage Amsterdam. Dit is een fantastische plek in de binnenstad van Amsterdam. De nieuwe ontvanger wordt bekendgemaakt en geëerd, en de genodigden worden meegenomen in het universum van de ontvanger. Kan je er niet bij aanwezig zijn? De uitreiking is ook online te volgen via een live-stream. 

Het Cultuurfonds Mode Stipendium is voor getalenteerde en gevorderde Nederlandse modevormgevers. Modevormgever Claes Iversen, de ontvanger van de 10de Cultuurfonds Mode Stipendium, overhandigt op 22 juni de wisseltrofee aan de nieuwe ontvanger. In de trofee stopt hij een briefje met een advies of boodschap. Deze boodschap is uitsluitend bedoeld voor de ogen van de nieuwe ontvanger.

Investering in de Nederlandse mode

Via dit platform is de afgelopen 11 jaar meer dan een half miljoen euro in Nederlandse mode geïnvesteerd. De ontwerpers die meedoen met het Cultuurfonds Mode Stipendium hebben al enige tijd op eigen kracht een geworteld modelabel in Nederland.Zij zetten Nederlandse mode nationaal en internationaal op de kaart met een eigen handschrift en hebben een uitmuntende kwaliteit ontwikkeld. Zowel binnen de collecties als in de bedrijfsvoering. De prijs die zij kunnen verdienen is de beste erkenning die je als modevormgever kan ontvangen.  Het stipendium stelt de ontvanger in staat om de nodige stappen te maken voor verdere ontwikkeling en groei van het label.

Kan je niet aanwezig bij de uitreiking zijn? Je kan hem online volgen! Meld je nu aan via dutchfashionfoundation.com/signup.

Over Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven. Dankzij onze bijdragen, fondsen en prijzen ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden. Dat doen we al meer dan 80 jaar. Samen met schenkers en makers, liefhebbers en experts, bedenkers en beschermers. En met de bijdragen van de VriendenLoterij, de Nederlandse Loterij en van al onze schenkers en donateurs.

Over Dutch Fashion Foundation

Dutch Fashion Foundation is door het Prins Bernhard Cultuurfonds aangezocht als partner

in de uitvoering van het Cultuurfonds Mode Stipendium. Met de ongeëvenaarde ervaring in het begeleiden van Nederlandse toptalenten in het hoogste modesegment draagt Dutch Fashion Foundation op verschillende niveaus bij aan de uitkomst van het stipendium; van

selectieprocedure en productie van het event tot begeleiding van de ontvanger bij de besteding van het Cultuurfonds Mode Stipendium.

Afbeelding credit: Cultuurfonds Mode Stipendium