De kleding- en beautymerken die we allemaal verkeerd uitspreken

Heb jij wel eens een discussie met je vriendinnen of je nou Prie-mark of Prai-mark zegt? En is het nou N.Y.X of ‘niks’? Er zijn een aantal merken die we bijna allemaal verkeerd uitspreken. Wij zetten ze op een rijtje en vertellen je voor eens en voor altijd hoe je de merken wél uitspreekt. Van deze tien merken ga jij er vast ook wel bij een of meerdere de fout in..

Moschino

Moschino spreek je uit als mos-kie-no en niet als mo-sjie-no, zoals heel veel mensen het uitspreken.

Primark

Heb jij je ook altijd geïrriteerd aan mensen die prie-mark zeggen? En terecht. Je spreekt het namelijk gewoon uit als prai-mark.

Napapijri

Wij vragen ons af of er überhaupt iemand is die weet hoe je dit uitspreekt maar blijkbaar spreek je de ‘ij’ uit als ‘ie’. Na-pa-pie-rie, dus.

NYX

NYX spreek je gewoon uit als ‘niks’ en niet als N.Y.X. Het merk is namelijk vernoemd naar de Griekse godin van de nacht. Lekker makkelijk, dus.

Levi’s

Zijn er eigenlijk mensen die nog steeds lee-vies zeggen? Spreek diegene er dan maar meteen op aan want het is toch écht lie-vais.

Miu Miu

Veel mensen spreken Miu Miu uit als mie-oe mie-oe maar eigenlijk spreek je het merk uit als mieuw miuew. Net als nieuw, maar dan met een m.

ASOS

ASOS kun je op verschillende manieren uitspreken. Is het A.S.O.S, aa-sos, ee-sos? Volgens ASOS zelf is de laatste variant de juiste. Wist je trouwens dat ASOS staat voor As Seen On Screen? Weer wat geleerd vandaag!

Versace

Ook het merk Versace wordt door bijna iedereen verkeerd uitgesproken. Je spreekt het namelijk niet uit als ver-sa-tsjie maar als ver-sa-tsjé.

Acne

Het merk Acne spreekt je niet uit als ac-né maar gewoon als ac-ne. Anders zou het ook wel een klein beetje gek zijn, toch?

Nike

Waarschijnlijk spreek jij Nike gewoon uit als naik en niet als nai-key. Maar die laatste blijkt dus wel de juiste te zijn.. Achja, wij blijven Nike gewoon op onze eigen manier uitspreken hoor.

READ NEXT
> Dit schoenenmerk kende je nog niet
We spreken Nutella dus helemaal verkeerd uit!
Het tassenmerk dat je nu overal ziet