De manier om te stoppen met nagelbijten

Nagelbijten is nogal ding. Als je er verslaafd aan bent, ja dat kan echt, dan is het moeilijk om ermee te stoppen. Er wordt zelfs beweerd dat dit net zo moeilijk kan zijn als stoppen met roken. Als je er toch écht af wilt komen kun je deze tips het beste toepassen.

#1  Elastiekje

Nagelbijten moet voortaan met iets negatiefs geassocieerd worden. Dat is de enige manier om eraf te komen! Doe een elastiekje om je pols en trek eraan telkens als je aan nagelbijten denkt. Het klinkt kinderachtig maar helpt wel.

#2 Nagellak

No one likes chipped nails. Dus ook jij niet! Lak je nagels in perfecte conditie en voorkom zo dat je eraan wilt bijten. Het is namelijk erg ongezond om nagellak binnen te krijgen. Daarnaast kun je kiezen voor nagellak met een vies smaakje (zoals Bite-Ex). Hou je manicure wel bij want zodra ze gechipped zijn is de verleiding groter om weer te gaan bijten.

#3 Azijn

Helpt nagellak met een vies smaakje niet? Dan is azijn ook een goede optie. Niet echt heel lekker om op te eten namelijk.

#4 Nepnagels

Hoewel we houden van natuurlijk, zijn nepnagels in deze wel een goede optie. Hier kun én wil je simpelweg niet op bijten!

#5 Kauwgom

Bijt je nagels uit verveling? Stop dan op het moment dat je wilt gaan bijten kauwgom in je mond. Zorg er wel voor dat dit geen nieuwe verslaving wordt en bouw dit naar mate het bijten minder wordt ook af.

#6 Pleister

Plak op één nagel een pleister als reminder dat je niet mag bijten. Doe dit op de vinger die het snelst de pineut is. Zo moet je het op eigen kracht doen en maak je zelf een bewustere beslissing wanneer je toch wilt bijten.

READ NEXT:
Hét alternatief voor rode nagellak
Metallic nails