De Netflix-serie die je niet kan missen!

Deze nieuwe serie op Netflix moet je zien! Ooit gehoord van de “Central Park Jogger Case“? When They See Us vertelt het waargebeurde verhaal van vijf tienerjongens, vier Afro-Amerikaans en één Latino, die in 1989 onterecht veroordeeld werden na een brute verkrachting van een blanke vrouw in Central Park in New York. Erg confronterend en heftig.. maar een MUST SEE!


De serie kwam 31 mei op Netflix uit als een Limited Series, wat inhoudt dat het gehele verhaal wordt verteld in één seizoen. Dit betekent dus niet dat het maar een bepaalde tijd op Netflix is te zien, dus je hoeft het niet allemaal in een keer te bingen, ook doen we dat waarschijnlijk toch. Wel raden we aan om een pak tissues naast je neer te leggen; het verhaal is erg aangrijpend. 


De 5 jongens waren in Central Park op de avond dat Trisha Meili werd verkracht in 1989, en werden zonder DNA bewijs of een getuige beschuldigd van de daad. Jarenlang moesten ze vechten om te bewijzen dat ze onschuldig waren. Nu 30 jaar later bedacht de directrice Ava DuVernay om deze serie te maken.


“When They See Us” heeft 4 delen van 64-88 minuten waarin het verhaal gedurende meerdere decennia speelt en de jongens in hun leven volgt van het begin tot hoe hun leven er nu uit ziet. De serie krijgt een score van 94% op Rotten Tomatoes en is nu te zien op Netflix.

Bekijk hier de trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

READ NEXT
TV-tip: Knock down the house
Matching tattoos voor jou en je zus
Hallelujah! Er bestaat droogshampoo voor je kleding