De tofste manieren om je kleine balkon te pimpen

Als je je eigen plekje in de stad hebt, mag je blij zijn met een dakterras of een balkon. Vaak is zo’n balkon zo klein, dat je er net twee stoeltjes kwijt kan. Maar, je kan er echt meer mee dan je zou denken. Er zijn genoeg tips zodat jij die kleine ruimte optimaal kan benutten. En nu denk je vast: “Hallo, het is winter, ik ga nu toch niet m’n balkon op?!”. Daar heb je helemaal gelijk in, maar nu is wel het perfecte moment om je balkon een make-over te geven, zodat je straks in het voorjaar niks meer hoeft te doen en gelijk kan gaan chillen. Lees je mee?

Waar scoor je de tofste items?

Waarschijnlijk ben je een echte fashion- en beautylover en grote kans dat tuinmeubelen daarom niet helemaal in je straatje passen. Je bent liever op zoek naar de tofste biker boots. Maar als je eenmaal op zoek gaat, is het shoppen naar eyecatchers voor je balkon minstens zo leuk. Maar waar begin je? Mochten wij nou net een adresje kennen waar je bijna al die eyecatchers kan shoppen. Kees Smit Tuinmeubelen is die plek. Hier hebben ze bijna alles wat je wil en ook nog eens voor een fijne prijs. Enne, het grootste assortiment van Europa in tuinmeubelen, dat klinkt toch al meteen als de Net-A-Porter van de tuinmeubelen?

De kracht van een hangstoel- of mat

De hangstoel- of mat is de ultieme manier om een toffe zitplek op je (kleine) balkon te creëren. Het handige aan hangstoelen en matten is dat ze overal tussen passen. Ook al heb jij een klein balkon. Een goed boek en een sangria erbij en het is net alsof je in Spanje ‘hangt’. Maak je hang ‘gelegenheid’ af met een lekker deken en kussen zodat je er zelfs in kan dutten. Shop onze favorieten hieronder.

Pillow talk

Voor een mini balkon waar eigenlijk geen tafel en geen stoel op past zijn kussens de perfecte oplossing. Plaats twee grote kussens op het balkon, een voor rugleuning en een om op te zitten en maak je eigen kleine rustruimte. Zo kun je toch nog heerlijk relaxen op je kleine balkon. Je shopt de lekkerste kussens hieronder.

De balkonbar

Wil je ook lekker buiten drankjes doen, lunchen en dineren, maar past er eigenlijk geen tafel op je balkon? Ga dan voor de balkonbar. Deze bevestig je aan de reling en je kunt er van alles op kwijt zonder dat het veel ruimte inneemt. Handig! Ze zijn beschikbaar in drie verschillende houtsoorten. Wat leuke glazen en kaarsen erop en klaar is kees! Shop ’t hieronder.

Meer over wonen?
5 tips voor het inrichten van een klein appartement
Zo krijgt je interieur een boost!