Dé trend: friendship squad goals

We gaan het niet hebben over gewone modetrends. Nee, geen flared jeans of velvet blazers. Dit is een heel ander fenomeen dat we in 2015 extreem veel zagen. Het heeft niks te maken met kleding of schoenen, maar juist met mensen. En niet zomaar mensen, maar je eigen vriendinnen! Vriendinnen spelen namelijk eens steeds belangrijkere rol in de modewereld. We noemen het niet voor niets #squadgoals als we Taylor Swift zien met al haar vriendinnen. Zo zijn er nog meer bekendheden die maar graag laten zien dat ze (veel) vrienden hebben.

Ken je de clique van Regina George nog? You can’t sit with us… Ja, wie geen roze aan had, mocht niet bij haar groepje aan tafel zitten. We zien dit ook een beetje terug in deze tijd. Nee, mensen worden niet buitengesloten, maar vriendinnengroepen stemmen steeds vaker kleding met elkaar af. Waar designers jaren lang voor individualisme gestreden hebben, zien we nu steeds vaker dubbelgangers. De oorzaak? #squadgoals!

Want wat dacht je bijvoorbeeld van Olivier Rousteing? Olivier had altijd al een vaste modellengroep die hij standaard in z’n shows liet lopen, maar met zijn collectie voor H&M viel dit helemaal op. Backstagebeelden waren niet van het internet af te slaan en de man was niet te zien zonder Kendall Jenner en Gigi Hadid aan zijn zijde (uiteraard gehuld in de nieuwste jurkjes). Maar hier hield hij het niet bij. Hij nodigde zijn squad ook voor de show van zijn spring / summer collectie voor 2016. Zoals Doutzen Kroes en Alessandra Ambrosio die gehuld waren in de collectie en dus in matchende looks!

Nee, je hoeft niet een mega groep om je heen te hebben om een statement te maken, kijk bijvoorbeeld naar Justin Timerlake en Britney Spears flink wat jaren terug en hun jeans looks. Jaren later kennen we die nog steeds! Dat dachten Cara Delevingne en Kendall Jenner ook. Ze worden vaak samen gespot onder de naam CaKe. Ook modellen Binx Walton en Lexi Boling worden regelmatig samen gespot. Zouden friendship bracelets weer helemaal hot worden? Anno 2016 mag je dus best wel matchy met je bestie door het leven gaan…

READ NEXT:


>