Deze beautyroutine lost al je (haar)problemen op

We hebben allemaal onze favoriete producten gevonden voor ons gezicht. Onze skincare routine kunnen we blind uitvoeren, of beter gezegd: na een avond stappen met vriendinnen, 4 wodkashotjes later en waren het nou 4 of 5 gin-tonics? Wanneer jij thuis bent weet je als geen ander hoe je je gezicht reinigt zodat het morgenochtend (euh, middag) allemaal wel meevalt.

But what about your hair? Echt minstens zo belangrijk. Maar met ons haar zijn we maar een beetje aan het stuntelen. We gaan vreemd met shampoo’s en komen elke keer weer bij een andere kapper. Zelfs na al die jaren weten we niet wat nou het beste is voor ons haar. Gelukkig kan je je skin care routine ook toepassen op je haar, hier heb je wel even andere producten voor nodig. Wij verklappen je welke.

Reiniger

Deze reinigende shampoo zorgt ervoor dat je haar en hoofdhuid diep gereinigd wordt. Denk aan een houtskool cleanser die je poriën reinigt, maar dan voor je hoofdhuid. Ook fijn omdat er na het wassen van je haar ook weleens shampoo en conditioner achterblijft in je haar en dit kan gaan ophopen. Deze shampoo kan dit dus makkelijk wegkrijgen.

Exfoliant

Zo een keer per week is het goed om je gezicht te reinigen met een exfoliant. En dit is ook goed om te doen voor je hoofdhuid daar zitten namelijk ook dode huidcellen. Die krijg je dus weg met deze shampoo.

Jade roller

Vorig jaar was de Jade roller overal. De natuursteen zorgt ervoor dat je dagcrème nog beter in je huid trekt. Daarnaast stimuleert het de bloedsomloop in de huid. Tegenwoordig is er ook een kam gemaakt van de populaire steen Jade. Hiermee kan je je lokken mooi polijsten na het wassen. Bovendien voelt zo’n kam ook heerlijk aan op de hoofdhuid, als een soort massage. Heerlijk!

Serum

Je gezicht kan af en toe wel een boost gebruiken met een serum. Ook je hoofdhuid kan soms een steuntje in de rug gebruiken. Ideaal als je wat last hebt van een jeukende hoofdhuid.

Olie

Vooral tijdens of na je zomervakantie is een haarolie superfijn. Het zorgt ervoor dat het haar niet helemaal uitdroogt (en aanvoelt als stro).

Scrub

Een scrub doet natuurlijk hetzelfde als een exfoliant, dus je kan zelf kiezen wat je het fijnste vindt. Maar deze scrub kan je voor je hoofdhuid en voor je lichaam gebruiken. Bye bye, dode huidcellen.

Zonnebrand

Niet alleen je huid bescherm je tegen de zon. Ook je haren kunnen wel een beschermlaagje gebruiken. Zo voorkom je dat het uitdroogt en beschadigd.