Deze kleuren staan het mooist bij blauwe ogen

Heb je blauwe ogen? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Er zijn een aantal kleuren die het mooist staan bij de kleur blauw en wij zullen je uitleggen waarom dit zo is.

Om je blauwe ogen nog meer te laten stralen kan je een contrasterende kleur gebruiken. Heel lang geleden is er al vastgesteld welke kleuren contrasterend met elkaar zijn en dit is weergegeven in een ‘color wheel‘. De kleuren die tegenover de kleur blauw staan laten je ogen dus het mooist uitkomen.

Je blauwe ogen stralen het meest met de kleuren bruin en oranje. Alle tinten die hieronder vallen horen er ook bij, want we snappen dat niet iedereen oranje wilt dragen. Denk dus aan aardetinten, zoals roest/koper, bordeaux en oud roze. Maar ook kleuren die juist dichtbij blauw staan, zoals lila en paars, staan mooi met blauwe ogen.

Het kan bij deze kleuren gaan om de kleren of schoenen die je draagt, maar denk bijvoorbeeld ook aan de kleur oogschaduw die het meest past bij blauwe ogen. Bekijk hieronder een aantal items die wij voor je hebben uitgekozen:

READ NEXT
Deze kleuren passen het beste bij jouw huidkleur
Deze indruk laat je achter bij het dragen van een bepaalde kleur
Dit maakt het aanbrengen van oogschaduw veel makkelijker

[show_boutique_widget id=”750742″]