Deze laarzen zijn weer helemaal terug van weggeweest

Na de hele Sendra hype brak er een rustige periode aan voor de cowboylaarsjes, maar ze zijn terug! De cowboy boots met een western vibe zijn helemaal hét voor dit najaar.

Laten we even terug gaan naar de cowboys in de 19e eeuw. Zij hadden deze, voor ons nu hele fashionable schoenen, toen gewoon nodig. De hoogte van de laars beschermde hun benen. De puntige neus had ook een functie. Hierdoor konden cowboys makkelijk hun voet in de stijgbeugels van hun paard steken. Inmiddels is de vooral functionele schoen uitgegroeid tot een waar fashion statement. 

Een aantal celebs hebben bijgedragen aan het modieus maken van deze laarzen. Jessica Simpson en Taylor Swift bijvoorbeeld. Laatst zagen we deze laarsjes nog op de catwalk bij Isabel Marant en ook in de nieuwe collectie van Anine Bing zijn ze te zien. En dan weet je het zeker, ze mogen weer!

De cowboylaarzen zien er inmiddels wel anders uit dan de traditionele cowboylaarzen. Het grote verschil met toen en nu is dat de cowboylaarzen van 2018/2019 een vrouwelijke touch hebben gekregen en daar zijn wij maar al te blij mee. Shop de nieuwste western boots hieronder.

READ NEXT
Deze schoenen draag je onder een flared
Zo draag je de biker boots op zijn best
How to wear them: lange leren laarzen

[show_boutique_widget id=”816677″]


PHOTO CREDITS SALOME