Deze trend wordt serieuze concurrentie voor je leren jas

Naast de jeans is de biker jacket een van de oudste kledingstukken die er bestaat. Deze herfst lijkt er serieuze concurrentie te zijn, namelijk: de leren blazer.

Rond 1900 droegen piloten al lederen vluchtjacks en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kledingstuk bekend als “bomberjack”. Het jack was toen al goed geïsoleerd en bewaarde alle warmte.

In de tweede helft van de 20e eeuw had het leren jack een iconische status met een link naar Hollywood. De jas werd gedragen door veel filmsterren en werd gebruikt om de essentie van “cool” uit te stralen. In de jaren 60 en 70 was het de punk cultuur die je leren jacket populaire maakte. Samen met accessoires zoals kettingen en studs droegen zij de leren jas om een gewelddadig en rebels imago te creëren.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een leren jas in zijn kast hangen en zijn ze verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en vormen. Er is nog steeds een groot verschil tussen leren jassen die voor mode doeleinden zijn gemaakt en leren jassen die gemaakt zijn ter beveiliging. Die zijn bijvoorbeeld veel dikker en praktischer.

De leren blazer

De leren blazer is steeds populairder geworden en ook dit is een terugkerende trend uit de jaren 90. De leren blazer draag je bijvoorbeeld met kniehoge laarzen, boven een mini jurk, of met een ceintuur. Één ding is duidelijk: de jassen trend voor dit najaar is oversized en dat zijn deze blazers ook. De blazer biedt dan wel serieuze concurrentie, maar zo’n klassiek item als de biker jacket zal natuurlijk nooit volledig verdwijnen.

https://www.instagram.com/p/B14clvppmw1/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B2J6j_dJeu8/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B2hNz8povXf/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B2e4aT0jCxZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Wij hebben de leukste leren blazers voor je uitgezocht, je shopt ze hieronder door op het item te klikken:

[show_boutique_widget id=”871613″]

Wil je meer lezen over verschillende trends die je deze herfst tegen gaat komen? lees dan:
> De mooiste streestyle looks tijdens NYFW
> Dit zijn de winterjassen trends voor 2019