Dit gebeurt er met je als je alleen maar fruit eet

Fruit zit bomvol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dat zijn nutriënten die goed zijn voor je immuunsysteem dat je beschermt tegen ziektes. Het is duidelijk dat fruit een goede toevoeging is aan je dagelijkste dieet, maar alleen fruit eten is niet genoeg. Als je enkel fruit eet kan dit je spijsvertering verstoren waardoor je uiteindelijk zelfs ondervoed kunt raken. Lees gauw verder.

Verstopte (of juist niet) darmen
Fruit zit vol met vezels. Je hebt vezels nodig om je spijsvertering op gang te houden, maar teveel vezels eten is niet goed. Je kunt er een opgeblazen gevoel van krijgen en daarna komen buikkrampen om de hoek kijken. Ook is het waarschijnlijk dat je daarna erg vaak naar de wc moet voor een number 2. Of je krijg juist het tegenovergestelde effect waardoor je juist niet naar de wc kunt. Super vervelend..

Gewichtsverlies of toename
Het klinkt misschien logisch dat je gewicht verliest als je alleen maar fruit eet, maar het is niet de goede manier. Als je alleen maar fruit eet gaat je lichaam in een reservemodus omdat je niet genoeg calorieën binnen krijgt, daardoor gaat het reserves verbranden. Maar die reserves bestaan uit spiermassa en spiermassa moet je juist behouden als je af wilt vallen. Je valt dus wel af, maar op de verkeerde manier.

Het is dus niet erg gunstig voor je lichaam om alleen maar fruit te eten omdat je er slap en moe van wordt. Je lichaam gaat het ook niet verbeteren.

READ NEXT:

>
>

Source: Pinterest