Dit kan je doen als je NIET naar Lowlands gaat

Op 16 t/m 18 augustus is het weer tijd voor Lowlands festival. Ga je? Cool. Stop met lezen en richt je op het inpakken van je camping gear. Ga je niet? Lees dan vooral verder.

Want of je nou vrijwillig weigert om te gaan of dat je hoort bij de zielige groep achter-het-net-vissers, er zijn genoeg leuke alternatieve activiteiten. Dit is voor de mensen die niet in een gammel tentje willen tukken. De mensen die geen koude hotdogs als ontbijt willen eten. En voor de mensen die gewoon een beetje luxe in hun leven willen. Deze is voor de achterblijvers.

Voor als je liever in een groot, zacht bed ligt | supperclub

Luid jij dit weekend niet in op een luchtbedje op een camping met 50.000 luidruchtige festivalgangers? Lucky you. Want jij ligt namelijk veel liever in een groot, zacht bed met crisp white sheets. En bij supperclub komen deze bedden ook nog eens met een luxe vijfgangendiner, mooie cocktails en een spectaculaire show. Van extravagante acts tot overweldigende 260-graden visuals. Tsja, die vind je niet op Lowlands hoor.

Voor als je gewoon geen campingtype bent | Mooirivier

Voor jou geen rij naar de douche met een wc-rol onder de arm. Of een luchtbed waar je eigenlijk meer de grond ligt dan ook maar een greintje comfort vindt. Nee, jij bent een luxepoes. Jij houdt van rust, natuur, zijdezachte matrassen en knisperende lakens. Trek je even terug van de hectiek van de stad en haar feestjes en laad een weekendje op bij Mooirivier in Dalfsen. Wil je helemaal all out gaan? Kies dan voor de Loft & Spa Suite met Finse privésauna voor twee.

Voor als je liever op vakantie naar Indonesië gaat |

Bij Lowlands regent het altijd – zeggen ze weleens. Nou, niet bij Mama Makan. In dit Indonesische eetparadijs waan je je even in een kleurrijk oerwoud terwijl de geur van specerijen uit Mama Rosmina’s keuken waait. Als een echte Indonesische mama zet ze de tafel ramvol met kleine gerechtjes van haar befaamde rijsttafel. Tegenwoordig maakt ze die zelfs in vegan variant. Drink hier nog een botanisch cocktailtje bij, ga zitten op het (verwarmde en verborgen) terras van het Hyatt Regency en geniet van je minivakantie.

Voor als de kids geen oppas hebben | blooming

Vroeger ging je misschien ieder jaar naar Lowlands, maar nu heb je een (paar) kleine koter(s) thuis. En geen oppas. No worries. Trek er gewoon een weekendje met de kids op uit naar blooming. Terwijl je vrienden zich bekommeren om de mooiste outfit van het festival, hoef jij alleen te zorgen dat de zwembroekjes zijn ingepakt. Ga lekker samen wandelen, zwemmen in de zee en fietsen door de bossen in Bergen. Allerleukst: de family loft boeken en met de kids tenten bouwen in de kamer. Stiekem toch nog een beetje een Lowlands gevoel.

Voor als je alleen het festivalfood en de cocktails mist | Cut Throat

Vind jij het leukste van Lowlands altijd de enorme variatie aan foodtrucks? Kom dan naar Cut Throat in de plaats. Deze barber slash bar slash restaurant heeft namelijk zijn eigen kleurrijke foodtruck waar de heerlijkste Caribische creaties uitrollen. Denk aan knapperige cassavefrietjes, jerk chicken of empanadas met huisgemaakte salsa’s. Spoel dit lekkers weg met een verfrissende boozy slushy op ’t zonnige terras aan het Beursplein. Net als op ’t festival – alleen dan zonder volle vuilniszakken, weinig zitplekken en keuzestress.

Voor als je het festivalfood juist niét mist | Brasserie, Conservatorium Hotel

Lange wachtrijen voor een vette hap die je vervolgens in kleermakerszit in het gras moet verorberen. Niet jouw ding? Boek dan een tafeltje in het Conservatorium hotel. Topchef Schilo van Coevorden en Belvedere Vodka sloegen de handen ineen voor een bijzonder viergangenmenu mét cocktailpairing. De chef vond zijn inspiratie in de pure smaken van het land en de Poolse herkomst van Belvedere. Warme roggewafels met foreleitjes en The Pomme Highball cocktail of een in hooi geroosterde tarbot met een Rabarber Sour. Da’s wel even wat anders dan een burger en een mojito uit een plastic bekertje. En ook nog eens exclusief. Het menu (€78,-) en de Belvedere Vodka cocktailpairing (€60,-) zijn namelijk alleen in de maand augustus te bestellen in de brasserie van het Conservatorium hotel.