Dit kun je beter NIET bij de drogist kopen

We love drogisterijen. Je kunt er alles vinden wat je nodig hebt op het gebied van beauty. Toch zijn er een aantal producten die je voortaan beter in de winkel kunt laten staan. Dat zijn deze.

Gezichtsmaskers

Pas op voor goedkope gezichtsmaskers. Al helemaal als je een gevoelige en/of allergie gevoelige huid hebt. Er zitten vaak veel chemicaliën en parfum in deze maskers. Deze ingrediënten irriteren je huid alleen maar. Als je bij de parfumerie geen vermogen uit wilt geven aan een gezichtsmasker, dan kun je ze altijd nog zelf maken.

Goedkope nagellak

Door de lage prijs ben je snel geneigd deze nagellak te kopen in plaats van een duurder exemplaar à la Essie die in het volgende schap staat. Doe dit de volgende keer liever niet.. Goedkope nagellak kan namelijk zorgen voor droge nagels en het blijft meestal niet lang zitten. Vaak moet je wel (3) laagjes lakken om een mooi resultaat te krijgen.

P.S. Als je al veel goedkope lakjes hebt, zorg dan dat je een goede top- en basecoat gebruikt en maak je nagels altijd heel goed schoon na het dragen van deze lakjes.

Shampoo en/of conditioner voor gekleurd haar

Een goede kleurbehoudende shampoo en conditioner gebruiken is de key tot het mooi houden van je gekleurde haar. Aangezien een kappersbezoek niet niks kost is het wel fijn als je kleur zo lang mogelijk blijft zitten. Ren toch niet gelijk naar de drogisterij voor deze producten want de goedkope color preserving shampoo’s en conditioners die je hier vindt doen meestal juist het tegenovergestelde. Ook wordt je haar door deze producten snel droog. Oké het kost even wat om je shampoo en conditioner bij de kapper aan te schaffen, maar uiteindelijk bespaar je geld omdat je niet na drie weken terug moet voor je kleur.

Super goedkope mascara

Er zijn natuurlijk een paar hele goede drogisterij mascara’s die perfect werken, maar er zijn ook genoeg nóg goedkopere mascara’s die niks waard zijn. Ze kosten nog onder de 5 euro en het enige wat ze doen is je wimpers uitdrogen of ze zijn juist té nat en zijn na drie uur nog niet opgedroogd. Als je ietsje meer uitgeeft voor een mascara dan weet je zeker dat je niet teleurgesteld wordt.

Cleansers (als je last hebt van acne)

Acne hebben is the worst, maar probeer niet de fout te maken om een cleanser (die je huid alleen maar uitdroogt) te kopen bij de drogisterij. Deze strippen naast de olie die puistjes veroorzaakt ook de natuurlijke oliën van je huid. Dit zorgt ervoor dat je vervolgens alleen maar meer acne krijgt. Ga liever naar je huisarts of dermatoloog en laat je een cleanser aanmeten die geschikt is voor jouw acnegevoelige huid.

Wat je dan wel bij de drogist kan shoppen?
De beste make-up die je gewoon bij de drogist kan halen

PHOTOCREDITS: DISPLAYCO