Dit verandert er allemaal op modegebied in 2016

Elk jaar zien we weer nieuwe veranderingen voorbij komen. En om jou een beetje op de hoogte te brengen, zetten we alle veranderingen op modegebied in 2016 voor je op een rijtje. Dat is wel zo handig als je straks gaat winkelen of ineens (schokkende) dingen op het internet ziet, toch? Check het lijstje!

Kleding wordt duurder
Een middagje winkelen kan helaas een stukje duurder worden. Dit komt omdat de dollar duurder is geworden in vergelijking met de euro. Hierdoor is het voor winkeliers duurder om kleding in te kopen. Kijk dus niet op wanneer een blazer ineens een paar euro duurder is geworden…

Doei plastic tasjes
As you might noticed, je moet nu betalen voor een plastic tasje in de winkel. Dit wordt gedaan om milieuvervuiling terug te dringen en eigenlijk is dat natuurlijk alleen maar een goede zaak. Wij nemen gewoon onze canvas shopper mee. Beter voor het milieu en 10x handiger dan zo’n plastic tasje.

Nieuwe designers
Zoals elk jaar veranderen sommige designers van modehuis. Dit jaar gaan we voor het eerst de collectie zien van Demna Gvasalia voor Balenciaga. Hij neemt de plek over van Alexander Wang die vorig jaar vertrok. En ook zijn er geruchten dat Hedi Slimane weg gaat bij Saint Laurent… Wij zijn heel benieuwd!

Grote namen gaan naar Fashion Week
Niet alleen designers showen op Fashion Week maar ook grote ketens gaan hier nu voor. Laatst werd al bekend dat Scotch & Soda dit jaar haar collectie toont tijdens New York Fashion Week. Vele ketens zullen volgen. Wij kunnen niet wachten!

Normale maten in de mode
Steeds meer ketens krijgen een plus size lijn, kijk bijvoorbeeld naar Mango met de Violetta collectie. Daarnaast worden grote sterren met een normale maat gekozen voor grote campagnes. Zo is Jemima Kirke van Girls te zien in een campagne van Current/Elliott.

READ NEXT:
Dit worden de food trends van 2016
Deze films wil je niet missen in 2016!
Deze artiesten wil je niet missen in 2016!