Dit worden de food trends van 2016

2014 was het jaar van de boerenkool (of heel chique: kale) en 2015 stond helemaal in het teken van de avocado. Nu rest ons de vraag: Wat gaat 2016 ons brengen? We kunnen al een kleine voorspelling maken. Deze gerechten ga jij volgend jaar zeker in verschillende restaurants en bij vrienden thuis vinden! Dit worden namelijk dé food trends van 2016!

Aziatisch eten wordt alleen maar populairder
Noodles, phad thai, fried rice, wij kunnen er niet vanaf blijven en deze trend wordt alleen maar groter. Eten uit kommen is helemaal je-van-het!

Fried chicken
Wie elke week in de rij staat bij KFC kan z’n geluk waarschijnlijk niet op. Kip wordt groter dan groots in 2016. Je zal zien dat grote ketens hier op in gaan spelen.

Hoezo leftovers?
We worden allemaal steeds zuiniger en dat is natuurlijk hartstikke goed. Volgend jaar gooien we daarom bijna niks weg. De stronkjes van de broccoli eten we gewoon lekker op. Restaurants als In Stock geven hier het voorbeeld in. Delicious!

Groenten worden nog populairder
De ‘healthy hype’ blijft nog even doorgaan, want groenten worden belangrijker dan ooit. En daar worden de vegetariërs onder ons natuurlijk hartstikke blij van.

Poke wordt de nieuwe sushi

Zeewier wordt het nieuwe it-food
Dus dat betekent nog meer sushi! Jeej! Maar in 2016 ga je het ook zien in de vorm van salade of spaghetti en zelfs popcorn. Wij zijn benieuwd!

Moestuintje, anyone?
Dat steeds meer mensen zelfvoorzienend worden, is een feit. Vanaf volgend jaar gaan steeds meer restaurants dit ook doen. Al het eten dat geserveerd wordt, komt gewoon uit eigen tuin. Top!

READ NEXT:

>
>