Dit zijn de beste terrasjes van Amsterdam

Vanaf nu gaat het niet meer fout. Alleen nog maar zon en geen wolkje aan de lucht. Net op tijd voor de 5 mei festiviteiten maar ook voor de terrasjes.

En zeg nou zelf: heerlijk in het zonnetje (in je zomerse two-piece), een beetje mensen bekijken.. Dat is toch ook jouw ideale middag? Het is alleen net als Netflix, er is zoveel keus dat je een half uur bezig bent met de beste serie (plek in dit geval) te vinden.

Nou, dat voorwerk hebben wij dus al voor je gedaan. We hebben namelijk de leukste terrasjes van Amsterdam op een rijtje gezet. Komt -ie:

Noord

 • Stork (Gedempt Hamerkanaal 201) – Als je een gegarandeerd plekje in de zon en aan het water wil, moet je even oversteken. In Amsterdam Noord zit namelijk het heerlijke terras Stork. Stork is een visrestaurant waar je goed kan lunchen, borrelen of dineren.
 • Hangar (Aambeeldstraat 36) – Hangar is gevestigd in een oude loods en staat bekend om zijn stoere, industriële uitstraling, wat perfect past in de omgeving van Amsterdam-Noord. Het uitzicht op ‘t IJ gemixt met een cosy interieur setting zorgt voor een gezellige sfeer waar wij maar al te graag in rond blijven hangen. Bij een hotspot hoort natuurlijk goed eten en drinken. Naast borrels en diverse lunches kun je heerlijk à la carte eten en genieten van de meest uiteenlopende gerechten. Hangar heeft een uitgebreide kaart met diverse vlees- en visgerechten, salades maar ook specialiteiten als verse kreeft.
 • Tolhuistuin (IJpromenade 2) – Als je aankomt op Amsterdam Centraal hoef je alleen maar met het pontje over te steken en je staat bij Tolhuistuin. Het terras is groot genoeg en je kan er bijzonder lekker eten. Veel kleine hapjes met een Oosters tintje. Een favoriet hier op de redactie.

Oost

 • Louie Louie (Linnaeusstraat 11A) – Heerlijk plekje waar je ook nog eens heel goed kan eten. Voor lunch of diner. Je vindt hier kleine gerechtjes zoals taco’s, meerdere vegetarische gerechten, vis- en vleesgerechten. Echt voor ieder wat wils. Heerlijk voor een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel als je het ons vraagt.
 • Bar Lempicka (Sarphatistraat 23) – Een Amerikaans restaurant/cafe aan de Amstel. Met meer dan genoeg plek op het terras. Hier ga je zeker een plekje in de zon vinden.
 • Bar Botanique (Eerste van Swindenstraat 581) – Alleen al voor een goede Instagram-foto wil je hiernaartoe. Maar als je healthy (maar vooral heel lekker) wil eten dan ben je hier aan het juiste adres.
 • Bar Bukowski (Oosterpark 10) – Happy Hour. Zegt genoeg, toch?
 • Biertuin (Linnaeusstraat 29) – Hier ga je dus heel veel lekkere biertjes vinden. Perfect om je bierkennis bij te spijkeren, want ze hebben hier namelijk een bierbijbel. Vergeet niet iets te eten tijdens het drinken. Denk aan een burger, schnitzel, spareribs of nacho’s.

Zuid

 • Hesp (Weesperzijde 130) – Oooh, dit is zo’n fijne plek aan de Amstel. Dit is echt genieten met je ogen dicht. Tot laat in de avond kan je hier in de zon zitten én ze hebben er goede borrelhappen
 • Ysbreeker (Weesperzijde 23) – Als je toe bent aan een borrel met bizar lekkere borrelhappen, dan wil je naar Ysbreeker gaan. Het terras zit aan de Amstel, heeft veel zon en tja, die borrelkaart moet je echt even zien.
 • The Roast Room (Europaplein 2) – Buiten bij The Roast Room staan enorme picknick tafels waar je heerlijk kan borrelen. Genoeg zon en meer dan genoeg om naartoe te kijken.
 • Bar Grill Marathonweg (Marathonweg 1) – Hier hebben ze een heerlijke houtskoolgrill en van die pizza met een dunne bodem. Wijntje, biertje en een pizza in de zon. Wat wil je nog meer?
 • Gent aan de Schinkel (Theophile de Bockstraat 1) – De naam verklapt het al een beetje. Dit heerlijke terras zit aan het water. Vanaf het terras heb je leuk uitzicht op de bootjes in de Schinkel. Ze zijn al vroeg open (vanaf 10 uur) en je kan er ontbijten, lunchen, dineren en natuurlijk borrelen.

West

 • Waterkant (Marnixstraat 246) – Net alsof je in Paramaribo op vakantie bent… Maar dan in het centrum van Amsterdam. Bij Waterkant kun je genieten van heerlijke Surinaamse specialiteiten (zowel qua eten als drinken) terwijl je lekker aan het water kunt genieten van de zon.
 • Lokaal Edel (Postjesweg 1) – Edel ken je misschien al van het feestje Edelwise eens per maand. Heerlijke plek waar je al vroeg kan beginnen met borrelen en superlekkere hapjes, om vervolgens tot in de late uurtjes door te gaan tijdens Edelwise.
 • Kanarieclub (Bellamyplein 51) – Net zo grappig als de naam. Je vindt hier namelijk een heus zwembad met een bar. Het zwembad is niet gevuld, de bar wel. Maar we hadden het over terrasjes! Die hebben ze hier ook een.
 • Bar Kosta (Derde Kostverlorenkade 42HS) – Bar Kosta heeft de langste zon in Amsterdam en dit terras is nog niet zolang open, wil je heen gaan.

 

PHOTO CREDITS: WATERKANT