Dit zijn de laatste trends voor keukens

Op zoek naar een nieuwe keuken, of overweeg je de bestaande keuken in huis van een opknapbeurt te voorzien? Houd in beide gevallen rekening met de laatste trends op het gebied van keukens. Populair is tegenwoordig de natuurlijke, moderne keuken. In deze keuken worden verschillende natuurlijke materialen gecombineerd met strak vormgegeven apparatuur. Maak van je moderne keuken direct een slimme ruimte, door bijvoorbeeld de oven en vaatwasser aan te sluiten op het netwerk in huis. Het biedt je de mogelijkheid deze apparaten op afstand te bedienen via een app op je telefoon of tablet. Handig, wanneer je op het werk bent en bedenkt dat je de vaatwasser bent vergeten aan te zetten.

Tip: door een bestaande keukenkast van een nieuw frontje te voorzien, kun je de keuken soms al een hele nieuwe uitstraling geven! Een slimme, goedkope manier om de keuken op te knappen. 

Donkere kleuren met een gouden randje 

Niet alleen het gebruik van natuurlijke materialen in een modern vormgegeven keuken is populair. Kijk ook eens naar de mogelijkheid om je keuken van verschillende donkere elementen te voorzien, gecombineerd met een aantal gouden accessoires. Denk aan gouden kandelaars, een gouden vaas met daarin een aantal gedroogde pluimen, enzovoorts. Of wat te denken van een gouden keukenkraan? De combinatie van donker met gouden elementen wint de laatste jaren sterk aan populariteit. Het geeft de ruimte een stoere, ietwat retro uitstraling. 

Landelijke keuken met groene tinten 

Een derde trend is een keuken in landelijke stijl, voorzien van verschillende groene tinten. Fijn aan deze kleuren, is de tijdloze uitstraling die de kleur groen aan de keuken geeft. Daarbij voegt de keuken direct kleur toe aan je woning; het laat je ruimtes leven. Met een groene keuken maak je een statement en je geeft de ruimte karakter. Een groene keuken valt goed te combineren met een hout(look)- of marmeren keukenblad.

Ongegeneerd binnenkijken in andere woningen 

De keuze voor een groene keuken kan best gewaagd zijn. Het zal vaak niet de eerste kleur zijn waaraan je denkt bij het opknappen van de keuken. Er zijn verschillende platforms waarop je binnen kunt kijken bij andere mensen. Denk aan Pinterest, Instagram en de talloze blogs die online worden aangeboden. Het biedt je inspiratie en laat je zien hoe een bepaalde combinatie van kleuren uit zal vallen. Alternatief is het bezoek aan een keukenzaak in de buurt!