DIY: gevormde kaarsen maken!

Je hebt ze vast overal al voorbij zien komen: de gekleurde, gevormde kaarsen. Super leuk als accessoires voor in je huiskamer en ook nog eens super makkelijk om zelf te maken. Wij laten je in dit artikel zien, hoe je het beste deze kaarsen zelf thuis kan maken!

Benodigdheden:

  • Een grote vaas/ cilindervormige kan
  • Warm water
  • Kaarsen

Stap 1:  Vul de grote vaas met warm water. De optimale temperatuur voor het beste resultaat is rond de 50 graden Celsius.

Stap 2: Leg de kaarsen voor 20 minuten in het warme water totdat ze zacht worden. Let wel goed op dat je ze niet te lang in het water laat staan, want ze kunnen ook smelten.

Stap 3: Pak de kaarsen, leg ze neer op een vlakke ondergrond en rol ze plat. Dit gaat het beste met een rond glazen voorwerp, zodat het niet blijft plakken.

Stap 4: Als de kaarsen plat genoeg zijn, kun je voorzichtig beginnen met draaien. Je kunt ervoor kiezen om ze heel strak rond de as te draaien of wat losser. Dit is het moment om je eigen creativiteit naar boven te halen!

Tip: Strooi nog wat glitter over de kaarsen heen voor een extra glimmend effect!

Stap 5: Laat de kaarsen afkoelen en voilà ze zijn klaar!

Gedraaide kaarsen Tafelkaarsen / stokkaarsen Boho Kaarsen afbeelding 1TWISTED PILLAR kaars / Soja was kaars Geurkaars Bruiloft afbeelding 1Set van twee wervelkaarsen in 4 pastel collors roze groen afbeelding 1

Afbeelding: Etsy 

Naast de gedraaide kaarsen zijn er nog veel meer leuke vormen om de kaarsen in te draaien. De stappen zijn precies hetzelfde, alleen draai je ze in een andere vorm. Kijk bijvoorbeeld eens hoe leuk deze vormen zijn:

VIER Bendy Kaarsen Gift Box Set Gepersonaliseerde gift set afbeelding 1Gebogen kaarsen Gedraaide kaarsen Het buigen van kaarsen afbeelding 1

Het is natuurlijk super sonde om je kaarsen niet in een unieke kandelaar te zetten. Kijk bijvoorbeeld eens hoe leuk deze kandelaars van Goossens zijn! De natuurlijke kleurtinten en de mooie vormen zijn ideaal om te combineren met je mooie eigengemaakte kaarsen!

Afbeelding: Goossens