Doe deze 7 dingen NOOIT als je lenzen draagt

Als je eenmaal van de opticien gehoord hebt dat je aan lenzen toe bent en ze gaat dragen heb je het gevoel dat je onoverwinnelijk bent. Je kunt weer zien, en misschien wel beter dan ooit. Dat dat gevoel top is, begrijpen we. Maar er wordt op het gebied van lenzen veel vergeten. Het is wel écht nodig om er goed mee om te gaan. Regelmatig schoonmaken is dan ook een must. En deze dingen? Die kun je beter vooral NIET doen.

Gebruik je contact lenzen nooit maar dan ook nooit zonder dat je je handen gewassen hebt.
De bacteriën en het vuil van je handen komen anders in je ogen terecht waardoor je ogen heel makkelijk kunnen gaan ontsteken.

Gebruik lenzenvloeistof niet meer dan één keer
Laat het ook niet in het doosje van je lenzen zitten. Lenzenvloeistof is erg effectief en desinfecteert de lenzen, totdat je het dagenlang in het bakje van je lenzen laat zitten. Zo komen er bacteriën in het bakje. Als je bacteriën uit dat bakje in je ogen komen dan is het goed mis. Je kunt dan een flinke ontsteking aan je oog oplopen.

Zorg ervoor dat je lenzenbakje droog is
Bacteriën houden, zoals je waarschijnlijk wel weet, van vochtige plekken. Veel oogaandoeningen worden veroorzaakt omdat mensen hun lenzen bakjes niet goed laten drogen. Gooi je bakjes dus al-tijd goed leeg en laat ze aan de lucht drogen.

Maak je lenzen bakje schoon
Het drogen van de bakjes alleen is niet genoeg. Het is ook nodig om de bakjes regelmatig schoon te maken. Maak ze schoon met een milde zeep en water en spoel ze daarna heel goed uit.

Stop je lenzen nooit in je mond
Dit doen heel veel mensen die contactlenzen dragen. Maar je mond bevat erg veel bacteriën, veel meer dan je oog. Als je de lens in je mond hebt gestopt uit gewoonte is het het beste om deze nog even schoon te maken.

Slapen met je lenzen in is ook een no-go
We snappen dat je soms te lui bent om ze er uit te halen, of geen zin hebt om ’s ochtends blind te zijn. Maar probeer dit echt niet te doen. Je ogen kunnen hiervan gaan ontsteken of opgezwollen raken.

Ga niet in het water met je lenzen in
De douche, een bubbelbad, zwembad of andere waterbronnen kunnen bacteriën waarvan je liever niet hebt dat ze in je ogen terecht komen. Er zijn zelfs bepaalde soorten die veel in bubbelbaden gevonden worden gevonden die ervoor kunnen zorgen dat je zicht verliest of in het ergste geval zelfs blind wordt. Als je echt moet douchen met je lenzen in, probeer je ogen dan zoveel mogelijk dicht te houden.

READ NEXT:


>

 
Source: Cosmopolitan