Drink jij de hele dag door hetzelfde soort koffie?

Er is op het gebied van koffie ontzettend veel keuze! Zoveel, dat je in een week tijd eigenlijk geen twee kopjes zou hoeven te drinken die hetzelfde zijn, je kunt steeds afwisselen. De vraag is natuurlijk: doe jij dat ook? Drink jij de ene dag een ander soort koffie? Of verschilt het juist per moment van de dag welk soort koffie je voorkeur heeft?

Je hebt volop keuze

De tijd dat koffie simpelweg koffie was, en je hooguit eens gek kon doen door suiker en/of melk toe te voegen of juist weg te laten, die is geweest. De meeste mensen zetten hun koffie tegenwoordig per kopje, wat meteen volop mogelijkheden geeft als het gaat om het afwisselen van smaken en soorten koffie.

Zo zijn er genoeg mensen die in de ochtend de voorkeur geven aan een stevig kopje Nespresso. Lekker sterk, om goed wakker te worden en een flinke schop onder de kont te krijgen als het gaat om het opstarten van de dag. Daar staat tegenover dat er ook genoeg mensen zijn die in de ochtend juist meer behoefte hebben aan iets zachters en milders, of juist dan kiezen voor een koffie met een bijzonder smaakje, als kleine troost voor de wekker die ook deze ochtend hun nachtrust weer abrupt verstoorde.

Ook keuze op het werk

Zeker wanneer je werkplek over een beetje geavanceerde koffiemachine beschikt, is de kans groot dat je ook hier niet de hele plek dezelfde soort koffie hoeft te drinken. Goed, je baas kan niet allerlei verschillende soorten koffiebonen kopen, dus de basis is misschien redelijk gelijk, maar in manieren van zetten of het doen van extra toevoegingen bieden de meeste machines tal van opties.

Opties door steeds meer mensen goed worden gebruikt. Zocht men in de begindagen van de geavanceerde machines tussen alle opties toch vooral naar het oude, vertrouwde, wat natuurlijk per persoon kon verschillen, zie je nu dat er steeds meer wordt afgewisseld. Een espresso in de ochtend, een latté rond de lunch; het kan allemaal.

De komst van de meer geavanceerde koffiemachines heeft er, zowel thuis als op het werk, voor gezorgd dat geen kopje koffie meer gelijk hoeft te zijn. Het is steeds gemakkelijker geworden om er je eigen draai aan te geven, om allerlei toevoegingen uit te proberen zonder anderen te hoeven dwingen dit ook te doen. Veel mensen variëren volop, maar dat geldt niet voor iedereen. Voor veel mensen is koffie nog steeds gewoon koffie, geen poespas. En ook dat is natuurlijk prima; zo kan iedereen simpelweg kiezen voor de koffie die, op welk moment dan ook, het beste smaakt.

Lees ook:

Dit zegt jouw favoriete koffie over je kledingstijl

17x de beste plekken om je koffie te drinken