Een paar kilootjes kwijt? Van enge films kijken val je af

Horrorfilms, you love ‘em or you hate ‘em, als je in de eerste categorie valt; yay voor jou. Er blijkt namelijk een groot voordeel aan het kijken van enge films te zitten.

Onze vrienden van de universiteit van Westminster hebben een onderzoek gedaan waar ze een groep mensen samen een horrorfilm hebben laten kijken. Na 90 minuten kijkplezier hadden de proefpersonen gemiddeld zo’n 113 calorieën verbrandt. Dat is hetzelfde aantal calorieën dat je verbrand bij een halfuur wandelen. Je moet dan misschien wel 40 minuten langer film kijken, maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Stel je voor dat de film 3 uur duurt, dan verbrand je dus al 226 calorieën.

Waarom dit zo is? Als je een enge film kijkt met veel schrikmomenten dan gaat je hartslag omhoog en begint je bloed sneller te pompen. Er giert adrenaline door je lichaam en dit zorgt er weer voor dat je metabolisme verhoogd wordt en je eetlust vermindert. Hierdoor ga je sneller calorieën verbranden want sneller metabolisme. Één en één is twee.

Side note: het is natuurlijk lekker om bij zo’n film een zak chips of een bak popcorn te hebben zodat je je nog ergens achter kan verschuilen, maar dit neemt natuurlijk het hele effect weg. Probeer dus een gezonde snack of kijk de film zonder als je zoveel mogelijk calorieën wil verbranden.

Aha, en wat zegt de wetenschap nog meer?
SCIENCE SAYS: dagdromers zijn intelligent
SCIENCE SAYS: door pizza gaan we harder werken

PHOTO CREDITS: FILMSINFILMS