Fashion regels om te breken in 2016

We kennen allemaal de welbekende moderegels wel, maar sommige doen je outfit meer kwaad dan goed. Om je weer even te updaten: deze fashion regels mag (en sommige móet) je breken.

1. Donkerblauw en zwart gaan niet samen
Er bestaat (bijna) geen betere kleurencombinatie dan donkerblauw en zwart. Wij zijn er dol op, lees hier waarom deze combi nooit uit de mode raakt.

2. Mix geen printjes
Print-on-print was vroeger misschien not done maar tegenwoordig is het een echte trend. Hier vind je hoe je print on print het beste kunt dragen. Ben je niet zo van de printjes? Bekijk dan hier hoe je prints op een subtiele manier kunt toevoegen aan je garderobe. 

3. Ga voor goud óf zilver
Gouden en zilveren sieraden mixen? Dat kan zeker, het geeft je outfit juist een nonchalante twist!

4. Kleine vrouwen moeten geen midi en maxi rokken dragen
Ben jij niet zo lang? Dan mag je deze regel zeker breken! Een lange rok staat jou juist prachtig. Onder een maxi rok kun je zelfs een beetje steggelen door er (ongezien) een paar hoge hakken onder te dragen. 

5. Faux fur is ordinair
Vroeger misschien.. Maar nu is het juist super stylish! En beter dan écht bont, right?

6. Hide your socks
Sokken mogen juist wél weer gezien worden. Kies voor exemplaren met glitters en knappe prints. Show them off, ladies! Is ook een stuk fijner dan die sneaker sokjes die de hele tijd afzakken. ;-]

7. Joggers zijn alleen voor binnen
Voorheen droegen we deze voornamelijk als we de hele dag (languit) op de bank bleven liggen. Maar draag je joggers prima naar je werk met een goede blazer en mooie sneakers.

8. Denim on denim is not done
Dat wij van denim-on-denim houden wist je waarschijnlijk al. Double denim, triple denim, het mag allemaal! Sterker nog, het is één van de spring/summer trends van 2016.

9. Een outfit in één kleur is saai
Vind je een outfit in één kleur maar suf en saai? Het staat juist heel elegant en je lijkt er ook langer door. Ton-sur-ton business suits zijn bijvoorbeeld echt een hit dit jaar.

10.Witte jeans kan alleen in de zomer
Wrong! Zon of geen zon, een witte jeans kun je het hele jaar door dragen. Check hier hoe je een witte jeans ook op frissere dagen kunt dragen.

READ NEXT:
Dit zijn de gouden regels voor shoppen tijdens de sale
Fashion regels die iedere Franse vrouw waardeert
Dit zijn dé beauty regels die iedere vrouw met een mooie huid volgt!

Source: Collage Vintage