Door de koude en regenachtige dagen krijgen we vaak weer zin om lekkere dingen te bakken. Taart, cake, koekjes… allemaal heel lekker, maar wat is er nou lekkerder in de herfst dan een heerlijke zelfgemaakte appelcake? En het is ook nog eens heel simpel om te maken. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Vaak hebben we niet echt zin om veel tijd kwijt te zijn aan het bakken, want we willen het zo snel mogelijk op kunnen eten. Daarom is het handig om een kant en klare cakemix (Koopmans oud hollandse appelkaneel cake) te hebben en daar vervolgens de ingrediënten bij te doen.

Wat heb je nodig?

50 gr bruine basterdsuiker
1 theelepel kaneel
135 gr kristalsuiker
115 gr boter, zacht
2 eieren
1½ theelepel vanille extract
200 gr bloem
1¾ theelepel bakpoeder
120 ml melk
1 grote appel, geschild en in blokjes

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de cakevorm in. Meng de basterdsuiker en kaneel in een kom. Klop de kristalsuiker samen met de boter. Mix het tot een glad beslag met een elektrische mixer. Klop hierna de eieren door het mengsel en voeg het vanille extract toe.

Meng vervolgens de bloem en het bakpoeder samen in een kom. Blijf dit goed doorroeren totdat het een botermengsel is. Mix de melk erdoor tot een glad beslag. Schenk de helft van het beslag in de cakevorm. Voeg een deel van de appels toe en de helft van de bruine suiker. Druk de appels een beetje aan en schenk dan de rest van het beslag in de cakevorm. Bak de cake 30 tot 40 minuten in de oven en genieten maar.

READ NEXT
RECEPT: zoete aardappelfrietjes die WEL knapperig zijn
RECEPT: Cheesecake Oreo en Tony Chocolonely’s karamel zeezout
Alle zoetekauwen opgelet: deze taart recepten zijn guilt-free

(Visited 1 times, 1 visits today)