Hier kun je het beste gaan zitten als je last hebt van vliegangst

Veel mensen lijden aan vliegangst. Het is ook best spannend, je zit in een gigantische kist op een hoogte waar je u tegen zegt. De plek waar je zit in een vliegtuig kan veel invloed hebben op die angst, dit zijn dan ook de plekken waar je het beste kunt gaan zitten als je er last van hebt.

Geluid
De vliegangst wordt in veel gevallen veroorzaakt door het harde geluid dat de motor maakt. Als achter de motor gaat zitten krijg je dit geluid super hard mee, maar als je voor de motor gaat zitten hoor je bijna niets van het geluid. De motoren zitten vaak een beetje aan de achterkant van het vliegtuig, zorg dat je daar voor zit.

Turbulentie
Als je turbulentie eng vind kun je het beste in het midden zitten. Daar zit je het rustigst omdat het middelpunt van de zwaartekracht zich daar ook bevind. Helemaal achterin of voorin voel je de turbulentie daarom veel erger. Mocht je het toch nog eng vinden; bedenk je even dat turbulentie 9 van de 10 keer helemaal niet gevaarlijk is. Als je je gordel maar om hebt.

Kortom: als je bang bent voor vliegen maar je toch op vakantie gaat, ga in het midden van het vliegtuig zitten. Dan zit je voor de motoren en heb je het minste last van turbulentie. Have a safe flight!

Oh, en dit kun je maar beter niet dragen in het vliegtuig!

READ NEXT:


Source: Instagram