Hierdoor wordt je banaan sneller rijp

Je kent het wel. Je staat in de supermarkt bij het fruit en alle bananen die er liggen zijn nog groen. Alleen jij hebt er eentje nodig die al rijp is. Maar hoe zorg je ervoor dat een banaan zo snel mogelijk rijp is? We weten natuurlijk dat het helpt om fruit bij elkaar te leggen, maar dit duurt ons nog steeds te lang. Daarom hebben wij drie andere manieren gevonden om je banaan snel te rijpen.

Papieren zak

Het helpt als je je bananen in een papieren zak bewaard. Dit helpt niet alleen voor bananen, maar ook voor andere soorten fruit. Stop deze bij elkaar en binnen een nacht of twee heb jij gerijpt fruit. Het fruit laat de stof ‘ethyleen’ vrij en in een afgesloten zak gaat dit veel sneller.

Oven

Heb je wat langer de tijd in de ochtend? Dan kan je ook de oven gebruiken voor een rijpe banaan.. Leg je banaan 30 – 60 minuten in de oven liggen, op 150 graden. Schrik niet. Als je banaan de oven uitkomt zal deze he-le-maal zwart zijn. Met de binnenkant is er niets aan de hand, alleen ietwat aan de zachte kant.

Magnetron

’s Ochtends echt geen tijd om te wachten op een rijpe banaan? Dat is te begrijpen. Maar dan zal de magnetron daar aan te pas moeten komen. Prik eerst gaatjes (met een satéprikker of vork) in de banaan. Als je dit niet doet, kan de banaan ontploffen.. Stop de banaan vervolgens twee minuten in de magnetron. Ta-da! Je hebt een rijpe banaan.

READ NEXT:
Morgen staat er weer een nieuwe romcom op Netflix
Waarom het ook oké is om NIET de hele wereld rond te reizen
De redenen waarom iedereen een bikini body heeft