Hiermee eet je je tanden wit en sterk

Het is bekend dat koffie en rode wijn je tanden kunnen verkleuren. Maar wist je ook dat je met het juiste eten tandverkleuring kunt tegengaan en zelfs je tanden witter en sterker kunnen maken? Wij hebben deze etenswaren voor je op een rij gezet.

Aardbeien
Aardbeien bevatten organische zuren, deze kunnen je helpen om kleine vlekjes op je tanden lichter te maken of zelfs te doen verdwijnen.

Appels
De sap van de appel stimuleert je speekselklieren, het speeksel spoelt voedseldeeltjes uit je mond weg, en voorkomt dat er tandplak ontstaat.

Noten en zaden
Noten en zaden werken als scrub om het tandplak van je tanden te halen waardoor je tanden sterker en witter zullen worden.

Groente
Door het eten van groenten zoals broccoli, spinazie en Chinese kool krijg je veel calcium en magnesium binnen. Calcium en magnesium helpen je tanden (en botten) sterker te maken. De knapperige groente bevat veel water, dat helpt bij het wegwassen van onzuiverheden op je tanden.

P.S. Bij een goede mondgezondheid, hoort natuurlijk ook een frisse adem. Wist je trouwens dat groene thee de productie van bacteriën in je mond vermindert? Het zorgt ervoor dat bacteriën niet aan je tanden blijven plakken, waardoor je een betere adem krijgt.

READ NEXT:
Door deze trick lijkende tanden witter
4x waarom lipliner gebruiken gewoon kan
Een one-night stand? Stop dit dan in je tasje!