Hierom kun je beter ’s avonds deodorant gebruiken

Je hebt ’s ochtends een ritueel en ’s avonds een ritueel, toch? En bij je ochtendritueel hoort absoluut het gebruiken deodorant. Maar wist je dat je beter je deo in de avond (voor het slapengaan) kunt gebruiken? Ja, écht!

But first, dit geldt alleen voor anti-transpiratie deodorant die zich echt richten op de zweetproductie. Gebruik jij liever deodorants die alleen geuren blokkeren? Dan maakt het geen verschil en kun je je deo gewoon in de ochtend gebruiken. Maar gebruik jij wel een anti-transpiratie deo? Dan is deze tip the life changer voor jou!

Waarom ’s avonds?

De antitransparant doet zijn werk het beste ’s avonds, omdat je zweetklieren dan nog niet of nauwelijks actief zijn. Je lichaam heeft dan ook nog niet te maken met stressfactoren die er overdag wel zijn en ervoor zorgen dat je gaat zweten, volgens dermatoloog Nick Lowe. Gek, maar waar. Bovendien daalt je lichaamstemperatuur ’s nachts, wat betekent dat je minder transpireert.

Als de zweetklieren minder actief zijn, kunnen ze meer van de op aluminium gebaseerde werkzame stof (het middel dat het zweten tegengaat) absorberen. In de nacht heeft de werkzame stof dus meer tijd om effectief het transpireren tegen te gaan. Dat klinkt eigenlijk best logisch.. In het vervolg verplaatsen we ons ritueeltje dus maar gewoon naar de avond. Alles voor frisse oksels, right?

Een deovlek in je shirt? Zo krijg je hem eruit:
> Zo krijg je deodorantvlekken uit je shirt

Meer tips tegen zweten vind je hier:
Zo verschijn jij netjes op je sollicitatiegesprek

Dé truc om sneller in slaap te komen:
> Zo kom je zelfs als avondmens aan genoeg slaap

[show_boutique_widget id=”704609″]