Hoe bemachtig je nou die woonruimte in Amsterdam?

Op zoek naar dat ene droomappartement in Amsterdam? Het liefst natuurlijk een knus plekje in het centrum of een andere fantastische buurt zoals De Pijp of Oud-West, met meer dan 30 m2 en voor een huurprijs van onder de 1000 euro per maand… Ja heus, het is echt te vinden, maar een flinke zoektocht en heel veel mazzel hebben is het wel.

Kopen is natuurlijk fantastisch omdat huren eigenlijk weggegooid geld is, maar dikke kans dat jij als lezer hier nog helemaal geen budget voor hebt. Een huurwoning wordt het dus aka zoeken naar een speld in een hooiberg. Maar, waar begin je die zoektocht nou precies? Om je even op weg te helpen, delen wij onze tips met je! Het vergt vooral veel speurwerk en alertheid, want wie er het eerste bij is heeft vaak de meeste kans.

Schrijf je vroeg in bij de woningstichting
Echt, als je je vroeg inschrijft heb je hier later zo veel profijt van. Heb je nu al een woning in Amsterdam? Waarom schrijf je je niet alsnog in? Misschien ben je jezelf later wel ontzettend dankbaar als het allemaal toch anders loopt dan gepland.

Hang een briefje op in de supermarkt
Ja het klinkt behoorlijk old school, maar er zit zeker een kans in dat het werkt. Het is altijd het proberen waard toch? Misschien is er wel iemand die een huurder zoekt en jouw briefje ziet hangen in de supermarkt.

Netwerk
Echt waar, er gaan zoveel huurhuizen via via langs, dat ze de websites of Facebook niet eens halen. Dus: plaats een post op social media, bel die achteroom op met dat grote bedrijf, mail die ene vriend van vroeger, wie niet waagt wie niet wint!

Facebook
We begrijpen het, hier heb je je allang al op aangemeld, maar houd ze ook echt alert in de gaten en zet je meldingen aan. Volg pagina’s als: Amsterdam Apartments 4 Rent, Appartement/ Studio in Amsterdam aangeboden/gezocht, Amsterdam Apartment Rentals, Woonruimte aangeboden/gezocht (amsterdam), Woningen te huur in Amsterdam en Amsterdam Apartments Request.

Airbnb mailen
Wellicht was dit slechts een succesverhaal van een enkele individu maar wie weet helpt het. Helemaal als je een tijdelijke oplossing zoekt. Kijk op Airbnb en mail de eigenaren dat je hun huis wil huren voor een langere periode. Wellicht kun je dan nog iets aan de huurprijs doen!

Marktplaats
Het is even door alle meuk heen scrollen, maar echt, ook op Marktplaats is genoeg te vinden. Let hier wel goed op oplichters.

Anti-kraak
Helemaal als je tijdelijk op zoek bent naar een woning kan dit ontzettend handig zijn. Oudere huizen en gebouwen worden beschikbaar gesteld voor verhuur voordat ze gerenoveerd of gesloopt worden. Het interieur is dan wel wat ouder, maar je kunt er wel wonen voor een lage huurprijs!

Onze favoriete websites
Uiteraard delen we ook onze favoriete websites met jullie: Pararius, Eigen Haard, Woondetective, Esteon, Rooftrack, en uiteraard Funda.

 

READ NEXT
>
>
>