Hoe maak je glanzende make-up mat?

Tot een paar jaar terug lagen er vooral glossy beautyproducten in de winkels (je weet wel, in de tijd dat lipgloss nog helemaal te gek was), maar nu zien we vooral veel matte artikelen in de schappen liggen en eigenlijk vinden we dat alleen maar heel erg fijn! Ben je ook fan van matte make-up, maar heb je nog veel glanzende beautyproducten liggen? Met deze tips maak je ze mat!

Lipstick
Om een glossy lipstick mat te maken, heb je vier dingen nodig, namelijk een lipstick (ofcourse), een tissue, een kwast en een matte poeder. Het eerste wat je doet, is je lippen stiften. Daarna leg je de tissue op je mond en poeder je het af met de matte poeder. Haal de tissue eraf en je hebt matte lipstick! Wel kunnen we je alvast vertellen: dit alleen met een lipstick en niet met lipgloss, dit is helaas té glossy om nog mat te maken.

Foundation
Niets is zo vervelend dan een glanzende gloed over je gezicht wanneer je foundation hebt aangebracht. Ons favoriete product schiet je hierbij te hulp: een matte poeder! Breng eerst foundation aan en gebruik daarna een kwast om de matte poeder op je gezicht aan te brengen. Mocht je nog een glanzende/glossy blush gebruiken dan kun je deze na je foundation aanbrengen en daarna de poeder zodat je dit ook mat maakt.

Nagellak
Om nagellak mat te maken, heb je eigenlijk heel weinig nodig. Elke drogist heeft namelijk wel een speciale matte nagellak. Lak deze je over je glanzende nagellak en binnen no time heb je een mat effect!

READ NEXT:
Contouren zonder make-up
Dit is waarom je oogmake-up niet blijft zitten
De grootste fout bij het shoppen van make-up

Source: Peace Love Shea