Hoge hakken tips die iedereen moet weten

Hoge hakken, you love it or you hate it. De een draagt ze het liefst dag en nacht, de ander wordt al benauwd als ze erover nadenkt. We hebben een aantal tips op een rij gezet waardoor je het langer volhoudt op hakken. Handig voor degene die al vaak hakken draagt, maar ook handig voor iedereen die erover nadenkt haar eerste paar aan te schaffen. 

Koop een dikke hak
Zoek een paar schoenen met een blokhak. Dit is een goede schoen om mee te beginnen. Hier houdt je het namelijk veel langer op vol en je hebt tegenwoordig super mooie varianten. Zo hoef je in ieder geval niet in de weer met blarenpleisters. 

Investeer in een goed stel
Je hoeft natuurlijk nu niet tonnen uit te geven aan een mooie hak, maar het is een goed idee om te investeren in een goed paar hakken zodat je veel minder last hebt van blaren en kapotte voeten.

Kies de juiste hakhoogte
Als je een paar hakken uitzoekt met de juiste hakhoogte, hoeven deze helemaal geen pijn te doen. Manon legt je uit hoe je dit doet en hoe je meet wat voor jou de perfecte hakhoogte is.

Loop je hakken uit met sokken aan
Wil jij binnenkort shinen op die knappe high heels en zijn ze net nieuw of doen ze nog steeds zeer? Loop dan een paar dagen van te voren (voor het feestje) 20 minuten per dag met sokken in je hakken. Hierdoor worden ze een stuk soepeler en wedden dat jij geen last gaat krijgen van zere voeten die avond?! Hell yes.

Deodorant
Spuit je voeten grondig onder met deodorant. Dit absorbeert het zweet dat extra wrijving veroorzaakt.

Schuur de zolen
Gladde hakken, gladde vloer; de combinatie alleen al geeft je rillingen. Dit gaat natuurlijk absoluut niet goed samen en je wil geen Bambi op het ijs zijn. Om je nieuwe heels iets meer grip te geven zodat jij ze wel aankunt vanavond naar de club pak je een stuk schuurpapier en schuur lichtjes de onderkant van je zool. Hierdoor worden ze stroever en krijgen ze meer grip. Doe dit niet bij hakken waarvan de onderkant ge-wel-dig is. Louboutins bijvoorbeeld… dat zou zonde zijn.

Draag zooltjes
Zooltjes zorgen ervoor dat je voet wordt ondersteund en dat het vele malen lekkerder loopt. 

Warming up
Ga van te voren rekken en strekken. Je gebruikt namelijk tijdens het lopen op hakken veel beenspieren. 

Ontspan van te voren
Ga je een avondje uit en moet je super lang op hoge hakken lopen? Laat je voeten van te voren eerst 20 minuten in een warm badje rusten. Dit ontspant je voet en zorgt ervoor dat je veel minder pijn krijgt.

Tape je tenen aan elkaar
Van plan de hele dag (en nacht) door te halen op je hoge palen? Dan is het verstandig om je derde en vierde teen samen met (medische) tape aan elkaar te tapen. Als je de derde en vierde teen van je voeten aan elkaar plakt ontlast je de zenuw die precies tussen deze twee tenen doorloopt. Die specifieke zenuw is namelijk de bad boy die ervoor zorgt dat je aan het einde van je dag of avond zo’n afschuwelijke pijn aan de bal van je voet krijgt.

Neem een paar flatjes mee
Na een avond stappen of een lange dag op kantoor kan jij niet wachten om je schoenen uit te doen. Neem een paar ballerina’s mee in je tas, zodat je je hakken kan uittrekken zodra je de auto instapt. Zo doen de Franse dames het ook

Nare geurtjes verwijderen met gebruikte theezakjes
Zijn jouw hakken niet meer zo fris als dat ze ooit waren? Don’t throw them away! Er is namelijk een heel handige truc waardoor jouw hakken weer lekker ruiken. Laat een paar gebruikte theezakjes opdrogen en leg ze daarna voor 24 uur in je hakken. Je neus (en die van de anderen) zullen je dankbaar zijn.

 

READ NEXT:
Zo bespaar je geld tijdens het shoppen!
Pieces van Topshop die je NU NU NU wilt hebben
Quiz: Welke schoenen horen in jouw garderobe thuis?

 
 
Photo credit: Vivaluxury