Je zorgverzekering snel en gemakkelijk regelen

Wil je wisselen van zorgverzekering of wil je kijken of er misschien betere of goedkopere opties zijn? Dan is het erg verstandig om daar op tijd mee te beginnen. Je kunt namelijk vanaf 12 november tot en met 31 december overstappen naar een andere zorgverzekeraar voor je zorgverzekering 2023. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het afsluiten van een zorgverzekering en hoe je snel en gemakkelijk overstapt.

Welke zorg heb je nodig?

Ten eerste is het belangrijk om een inschatting te maken van de zorg die je denkt nodig te hebben volgend jaar. Vervolgens kun je kijken of deze zorg überhaupt wordt vergoed door een zorgverzekeraar. Wanneer dit het geval is, is het belangrijk om te kijken of dit binnen de basisverzekering valt of dat een aanvullende verzekering misschien interessant is voor jou. Als je hebt besloten dat je een aanvullende verzekering nodig hebt, omdat je bijvoorbeeld een beugel hebt en hierdoor gebruik wilt maken van de aanvullende verzekering orthodontie, is het verstandig om dit online in een zorgverzekeringvergelijker in te vullen. Door al jouw gegevens en wensen in te vullen, zul je gemakkelijk de goedkoopste aanbieder vinden. Lees daarna ook altijd door of de voorwaarden van de zorgverzekeraar bij jou passen. Ook wanneer je enkel een basisverzekering wilt afsluiten, verschillen de premies van een basisverzekering per verzekeraar. Hierdoor is het alsnog verstandig om dit online te vergelijken, zodat je nog tijdig kunt overstappen naar een goedkopere verzekeraar.

Overstappen van zorgverzekeraar

Je denkt misschien dat het overstappen van zorgverzekeraar veel werk is en daarom sla je het misschien zelfs liever een jaartje over. Het tegendeel is echter waar. Je kunt snel en gemakkelijk overstappen van zorgverzekeraar en op deze manier geld besparen. Dat is immers in een tijd waarin alles duurder wordt wel welkom. Je kunt gemakkelijk online een andere zorgverzekering afsluiten. Wanneer je niet zo handig bent met een computer, kun je dit ook gemakkelijk telefonisch doen. Verder hoef je niets op te zeggen bij je oude zorgverzekeraar. Dit wordt namelijk allemaal geregeld door je nieuwe zorgverzekeraar. Het is echter wel belangrijk om dit op tijd te regelen. Het is in Nederland namelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben. Zeg je zelf voor 31 december je zorgverzekering op? Dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over de maand januari, waarin je nog geen verzekering hebt afgesloten en niet verzekerd bent. Dit is namelijk niet het geval, aangezien je met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekerd bent.

Kortom, je kunt je zorgverzekering voor 2023 snel en gemakkelijk regelen door online een zorgverzekering af te sluiten of dit telefonisch te doen. Begin wel op tijd met het orienteren naar een zorgverzekering voor het nieuwe jaar. Het is hierbij belangrijk om jezelf af te vragen welke zorg je nodig denkt te hebben. Het lijkt misschien veel werk, maar dit valt uiteindelijk erg mee en je kunt er bovendien veel geld door besparen.