Kleurencombinaties: hiermee zit je altijd goed

Kleurencombinaties: er zijn er heel veel te bedenken maar niet alle combi’s werken even goed. Daarentegen zijn er ook een aantal combinaties die het altijd goed doen en die willen we je niet onthouden!

Kleurencombinaties: de basis
  • Werk (bijna) altijd met drie kleuren:

Er zijn van die looks waarvoor je op straat graag je nek verrekt. Outfits die je voorbij ziet komen en waar je heel graag (en soms iets te hard) je hoofd voor omdraait omdat je dolgraag het geheim achter de look wil ontrafelen. Grote kans dat deze looks bestaan uit drie kleuren: die zien er vaak net wat geraffineerder en uitgewerkter uit. Waar je met 2 kleuren nog het risico kunt lopen (als één van de twee kleuren sowieso meer uitgesproken en fel is) dat het geheel, indien teveel doorgevoerd een zogenaamde K3-look wordt (alles wordt te matchy-matchy), heb je dit met een derde kleur erbij niet. Door een derde kleur toe te voegen, al is het in een accent, voorkom je deze valkuil.

  • Hoe de combinatie van twee kleuren wel altijd goed gaat (zonder K3-effect):

Een aantal kleurencombinaties lenen zich er uitermate goed voor om juist met maar twee kleuren te werken. Altijd-goed-combi’s hierin zijn: donkerblauw & zwart (‘mocht’ vroeger nooit maar is nu tres, tres chic), zwart & wit (kun je aanvullen met iedere accentkleur die je maar wilt maar zijn samen ook prachtig), denimkleur & denimkleur (denim op denim is altijd goed).

  • Je kunt ook prima maar één enkele kleur dragen

Een all-white, all-darkblue of all-black outfit is eigenlijk altijd goed. Let er dan wel op dat je verschillende materiaalsoorten met elkaar combineert, anders kan je look van classy naar saai gaan…

  • Vaak is het mooi om je meest donkere kleur als ‘bottom’ te dragen

Dus: koop die zwarte leren broek of perfecte zwarte skinny die nog niet in je kast hangt! Uiteindelijk wil je namelijk de aandacht naar je gezicht trekken (you’re worth noticing…) en dat doe je visueel door je meest lichte kleur ‘boven’ te dragen. Natuurlijk kun je deze ‘regel’ aan je laars lappen maar één ding: van een nudekleurige broek knapt niemand op…

Kleurencombinaties