Komt de netpanty terug?

Ineens was ie daar in de Fall/Winter 2017 show van Isabel Marant: De netpanty. Eerlijk is eerlijk, ik was even in shock. Last time I checked was de netpanty namelijk een item dat ik associeerde met vleermuismeisjes: niet per se een look die ik persoonlijk graag zou kopiëren.

De netpanty komt terug!
Maar gestyled zoals in de show van La Marant, loop ik er inmiddels behoorlijk warm voor. De netpanty heeft ineens niets meer met goths te maken maar is über-jaren-tachtig-Madonna-ish-cool. Door de combinatie met stoere boots en coole knits wordt de netpanty ineens sexy op een manier die niet ordinair is en het vleugje lakleer (ja, ook dat komt terug en klinkt echt een stuk enger dan dat het in werkelijkheid is) maakt het totaalplaatje helemaal rock & roll.

Maar zijn we er blij mee?
Bijkomend voordeel? Ik word intens gelukkig van alle Instagrammeisjes (woonachtig in L.A., of ander meer tropische oorden) die hun winterse outfit combineren met blote benen. In Nederland een dikke no-go. Nu vind ik een panty altijd veel gedoe en het wordt altijd zo net-niet: een dunnere panty voelt vaak te netjes, een dikke maillot is al wat stoerder maar toch nog steeds een stuk minder sexy dan een bloot been. En nu geloof ik niet dat de netpanty ons en masse warm gaat houden (toch wat tochtig) maar het geeft in ieder geval de suggestie van ‘bloot’ zonder dat je moeder je waarschuwt voor een blaasontsteking. En wellicht dat dat zwarte waasje over je been maakt dat je benen ook iets minder winterwit lijken.

Ter inspiratie (en ter aanmoediging: zo’n nieuwe trend omarmen blijft toch altijd een tikkie spannend) heb ik in mijn huis (zie de kiekjes op Instagram) alvast een levensgrote Kate Moss aan de muur gehangen. Liggend. Naakt. Enkel gehuld in een netpanty. Laat die winter maar komen!

 

READ NEXT
To panty or not to panty?
Zo gaat je panty veel langer mee
Zo draag je altijd de juiste panty