Langere nagels krijgen: dit is hoe je het voor elkaar krijgt

Lange nagels wil iedereen graag. Het is verleidelijk om naar een nagelstudio te gaan en nepnagels te laten zetten, maar je kunt met een paar slimme trucjes ook je eigen nagels makkelijk laten groeien. Met de juiste producten heb jij binnen no time ook lange nagels. Als je ze dan ook nog eens lakt in een mooi kleurtje zien je handen er super mooi en verzorgd uit. En met deze gelnagellak zonder lamp kun je er ook nog eens lang van genieten.

Als je lange nagels wilt, zullen je nagels sterk genoeg moeten zijn om niet af te breken of in te scheuren als je ze laat groeien. Het begint bij een goede verzorging van je handen. En niet alleen je handen, maar ook je nagels kan je goed verzorgen én hydrateren. Je wilt je nagels niet laten uitdrogen, want zo breken ze sneller. Gebruik als je je handen gaat wassen een zeep met zo min mogelijk chemische stoffen zodat je huid niet uitdroogt. Als je je nagels goed wilt hydrateren kun je dit ook van binnenuit voor elkaar krijgen: drink genoeg water!

Handcrèmes en oliën

Je kan je handen, nagelriemen en nagels ook insmeren met een crème voor nog meer hydratatie. Hierdoor zullen scheurtjes minder snel in je nagels terecht komen. Een goede handcrème is ook zeker één van de beauty essentials voor de herfst en de winter. Ook oliën kunnen voorkomen dat jouw nagels breken. Gebruik kokosolie, castorolie of olijfolie. Iedere natuurlijke olie is goed. Giet een beetje van de olie in een kom en laat je nagels er 10 minuten in weken.

Verzorg je nagelriemen goed

Wanneer je je nagels lang wilt laten groeien is het verstandig om je nagelriemen goed te verzorgen. Het is net zo belangrijk om de huid om je nagelbed heen te verzorgen als de rest van je handen. Je kan hiervoor het best een speciale nagelriem crème aanschaffen, dit soort crèmes zijn extra effectief.

Er zijn ook speciale basecoats verkrijgbaar waarmee je je nagels sterker kan maken. Het is een soort kuur, die je iedere dag gebruikt. Je brengt iedere dag een nieuw laagje aan. Na een week haal je dit weer van je nagels af en je zult merken dat je nagels harder zijn.

Ben je een nagelbijter? Dan wil je graag voorkomen dat je dit weer gaat doen als je alle voorgaande stappen al hebt uitgevoerd. Je hebt hier speciale nagelpennen voor en ook nagellakken die je op je nagels aanbrengt. Er zijn een vies smaakje aan wat voorkomt dat je weer in de verleiding komt.

Vijlen maar

Vijl je nagels regelmatig bij als je ziet dat er toch nog een scheurtje in begint te komen. Een klein scheurtje kan al snel uitscheuren als je niet voorzichtig bent. Zorg ervoor dat je in iedere tas een nagelvijl hebt zitten zodat je er altijd eentje bij de hand hebt.