MONSTYLE Talks Interieur – Studio Truly Truly, art directors van Leolux

In MONSTYLE Talks gaan wij in gesprek met inspirerende en succesvolle merken. Deze week hebben wij een Interieur talk met Kate & Joel Booy, samen ontwerpstudio Truly Truly en artdirectors van het merk Leolux. Een perfecte match, zeggen ze zelf. ‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen.’

Al sinds 1934 kiest Leolux voor de weg van evolutie. Innovatie en kalme groei, maar met een duidelijk doel voor ogen. Zo groeide ze al die jaren uit tot een internationale speler, die een herkenbaar eigen stijl combineert met kwaliteit en comfort.

Om de verschillende merken binnen Leolux een eigen gezicht te geven, gaat het merk samenwerkingen aan met externe artdirectors, die toezien op vormgeving, fotografie, beurspresentaties en collectie-opbouw. Zo nam Studio Truly Truly vanaf 2020 de rol van artdirector voor het merk voor zijn rekening. Joel: ‘Wat Truly Truly gemeen heeft met Leolux is een streven naar originaliteit. Al is onze stijl wat gereserveerder. Maar dat is juist goed, want zo halen wij elkaar uit onze comfortzones en creëren we een identiteit die verrassend is maar waarin Leolux herkenbaar blijft.’

Studio Truly Truly

Studio Truly Truly is een in Rotterdam gevestigde ontwerpstudio opgericht door ontwerpteam van man en vrouw Joel en Kate Booy. In 2010 verhuisden ze met het hun dochtertje en zoontje van Brisbane – Australië naar Eindhoven. Beiden zijn opgeleid als grafisch ontwerper, maar Joel wilde zich verder ontwikkelen. ‘Ik wilde mij verdiepen in ruimtelijke ontwerpen. Voor mij was er maar één plek waar dat kan: de Design Academy Eindhoven. Mijn vader is Nederlands en ik heb een Nederlands paspoort, wat deze stap makkelijker maakte.’ Het gezin heeft hun draai helemaal gevonden hier en zouden niets anders meer willen. Ondertussen is het gezin ook gegroeid met een pas geboren zoon, Ari. Een prachtig jongetje die hun gezin compleet maakt.

Meteen na Joels afstuderen in 2014 werd Studio Truly Truly gestart. Ze zijn actief op verschillende creatieve gebieden, zoals het ontwerpen van producten, verlichting, meubels, textiel en ook ruimtelijke installaties. Ze hebben onder meer ontwerpen gemaakt voor het Nederland TextielMuseum, IKEA’s PS 2017 collectie en LEFF Amsterdam.

Neem voor alle projecten van Studio Truly Truly een kijkje op hun website.

Zacht en rond versus hoekig en hard

De nieuwste collectie van Leolux bestaat uit vier meubelen met elk een eigen verhaal. Pulla (bank), Anton (stoel), Toveri (tafel) en Frame (kleed). Het resultaat van een studie naar vormen en materialen en de wijze waarop ze zich verhouden tot de ruimte waarin ze hun functie vervullen. De uitkomst van deze zoektocht zijn tijdloze meubelen.

Het leuke aan de collectie is dat achter de ontwerpen een persoonlijk verhaal zit. Zo vroeg Joel ons of wij bekend waren met een ‘Pulla-broodje’, een typisch Fins gerecht. Wij als food-lovers wisten natuurlijk meteen over welk broodje dit ging! ‘Tijdens mijn jeugd in Australië kwamen onze families met Kerst samen. Mijn moeder is van Finse afkomst en zette bij die gelegenheid Pulla-brood op tafel. De zachte en volle rondingen van het brood hebben we in dit ontwerp verwerkt.’  En ja, je zal bijna honger krijgen als je naar deze heerlijke bank kijkt.

De Anton collectie is ode van Studio Truly Truly aan het verleden van Leolux, maar met een eigentijdse twist. Vernoemd naar de oprichter van Leolux, en de vormgeving die verwijst naar de kwaliteitsproducten waar Leolux bekend mee werd. ‘De zitting combineert namelijk ronde en rechte vormen, waardoor er een luxe stoel ontstaan met een stoere arm.’ Studio Truly Truly zou Studio Truly Truly niet zijn als ze over elke detail hadden nagedacht, zo is de Toverni, de bijbehorende salontafel, ook enorm speciaal. De verbinding tussen het blad en de bodemplaat verplaatsen zich naar het centrum van de tafels, waardoor het blad lijkt te zweven. En door de symmetrie van de beide delen lijkt de bodemplaat een schaduw van het bovenblad. Last but not least, onze favoriet die wij ook zéker aan ons kantoor willen toevoegen! De frame, een kleed dat bestaat uit drie secties, elk met een eigen structuur. Hiermee stijl je de ruimte helemaal af!

Leolux

De drang tot innovatie blijft en zo blijft Leolux, bijna 90 jaar na de oprichting, een vaste waarde in Europees design van Nederlandse bodem. Ontdek je favoriete Leolux-meubel via de website!

Lees meer MONSTYLE Talks!