Kan jij je soms ook zo schuldig voelen na een vreetbui? Heel herkenbaar… Nu blijkt dat sommige ongezonde dingen eigenlijk best goed voor je zijn. De volgende keer dus gewoon langs de snacks lopen in de supermarkt en wat in je karretje gooien. Hieronder staan vijf producten waar we dol op zijn en die we dus gewoon mogen blijven eten en drinken!

Koffie

Dit bruine goedje is goed voor je hersenen, hart en lever. Ook zou het dementie en Parkinson kunnen voorkomen. Vaak drinken we een kop koffie om ons een energieboost te geven voor de dag. Dit schijnt dus goed te zijn, zolang je maar niet overdrijft met vijf koppen per dag, dat is wel weer een beetje jammer… Eén kop koffie bij het ontbijt is het beste.

Wijn

Rode wijn bevat resveratrol en dit activeert een groep enzymen die ons beschermen tegen veroudering, het werk dus als anti-aging middel. Daarnaast vermindert resveratrol het slechte cholesterol, verlaagt het de bloeddruk en werkt het preventief tegen kanker. Per dag een glaasje rode wijn dus. Cheers!

Chocolade

Chocolade met een hoog percentage cacao bevat ijzer en magnesium en dat heeft ons lichaam nodig. Het is ook nog eens goed voor je bloedcirculatie! Helaas geldt ook hier: met mate, een hele reep is dus niet de bedoeling maar een stukje kan best. Wat je ook kunt doen is cacaopoeder in je gerechten doen. Dit zorgt ook voor een sterkere smaak. Een win-win situatie dus!

Boter

Ga die taart maar bakken, want die klont boter is gewoon hartstikke goed voor je. Alhoewel, we hebben het hier wel over organic ongezouten boter. Het is éen van de beste vetten die we binnen mogen krijgen, omdat het veel vitamine A, vitamine E en vitamine K bevat.

Vlees

We hebben het hier niet over bewerkt vlees, maar over organisch vlees. Het gaat hierbij ook om koeien die gras gegeten hebben. Hier zitten goede proteïnen en omega 3 in. Dat stukje vlees op je bord is dus helemaal zo slecht nog niet.

Nog meer redenen om chocolade te eten en wijn te drinken!
Chocolade toevoegen aan je stoofpotje? Doen!
5 redenen waarom je meer chocolade moet eten!
10 redenen om wijn te drinken

(Visited 1,198 times, 1 visits today)