Overknee boots: zo draag je ze!

Overknee boots: het blijft een beetje een dingetje. Personally vind ik ze godsallemachtigprachtig maar honestly is het natuurlijk een trend die vraagt om problemen. Als je het verkeerde materiaal kiest of ze draagt in een niet zo handige combinatie krijg je al snel een soort Julia-Roberts-In-Pretty-Woman-gevoel. Wil je niet. Voor wit kiezen is trouwens ook niet heel handig. Ik herinner me een paar jaar geleden, toen ik prachtige, lammy overknee boots van Margiela gekocht had in crèmekleur. Ik voelde me Anna Wintour, Emmanuelle Alt en Carine Roitfeld tegelijk: ik begréép fashion. Nee sterker nog: ik WAS fashion. Tot ik backstage kwam binnen lopen bij een niet-nader-te-noemen band en één van de mannen riep: ‘Hé kijk jongens! Manon zit in het gips….’ Nooit meer aangedaan.

Overigens valt het mij op dat veel mannen overknee boots nog steeds zien als een teken van ontzettend geforceerd sexy willen zijn. Dit vinden ze echt sexy! Hello?! Hebben ze onze modellenvriendinnen er soms nog niet prachtig, classy gestyled in rond zien paraderen? Tijd voor een aantal stylingtips die overknee boots naar een hoger plan gaan tillen (verdienen ze namelijk).

Materiaalkeuze
Als het kan: vermijd glans. Lakleer is sowieso een no-go. Je wilt niet per ongeluk aangezien worden voor een meisje van lichte zeden. Als je voor leer kiest, probeer een zo mat mogelijke variant te vinden: ook dat zal iedere ik-werk-ook-’s avonds-suggestie vermijden. Mijn persoonlijke favoriet is suède. Geen ruimte voor verwarring.

Schachtwijdte
Persoonlijk vind ik ook hier weer dat je mijlenver weg moet blijven van de lieslaarzen die Julia droeg. Dus wat mij betreft mooi aansluitend over je hele been.

Combineren
Ook al bedekken ze je been in de meeste gevallen een soort van ‘volledig’, overknee boots stralen ontzettend veel sex uit. Slim om daar dus een beetje contrast aan te geven. Ik vind ze geweldig in combinatie met een mooie oversized trui, die het liefst zo groot en lang is dat je ‘m als jurkje kunt dragen en dat ie hooguit af en toe nog een stukje bloot been laat zien. Als je toch besluit ze met een kittig rokje te combineren en meer skin te flashen, kies dan voor een langere jas of een lang vest erover. En een coltrui, alsjeblieft.

Over een skinny jeans zijn overknee boots ook waanzinnig mooi. Zorg ook dan er voor dat je je look een beetje ‘smart’ afstyled. Mooie blazer, kraakheldere witte katoenen blouse, coltrui (daar is ie weer): dat werk. Kijk uit met kant, transparante materialen en alles wat riekt naar sexy. Always remember: we willen er uitzien als Kate, niet als Julia. Ben jij overtuigd? Dit betaalbare exemplaar wil jij gegarandeerd hebben!

[show_shopthepost_widget id=”1044978″]
Source: Ring my Bell