Oversized Denim Jacket

Hij mag niet in je kast ontbreken: een oversized denim jacket. Naast dat het een ontzettend on-trend-item is, is het gewoon ook een hele fijne aanvulling van je garderobe omdat je ‘m op duizend-en-één manieren kunt combineren.

Om nog een beetje shape in het jasje te krijgen (oversized is leuk maar je wil er niet als een aardappelzak uitzien :)) is het slim om je mouwen een stukje op te rollen. Dat trekt je mouwen iets strakker (waardoor ze iets smaller worden) en laat een stukje armen bloot, waardoor het accent meer naar je taille gaat (omdat er ter hoogte van de opgerolde mouw een nieuwe ‘breeklijn’, ongeveer ter hoogte van je taille, ontstaat). Daarnaast is het mooi om het jasje in te zetten als ‘contrast’ voor de rest van je outfit. Hij is daarom extra leuk met hele romantische of bodycon-jurkjes en met een skinny. Ook classy over je scouders gedragen doet ie het prima en hij kan je net even wat ‘bedekking’ geven als je een crop top draagt.

Maar mijn all-time-favorite manier om een oversized denim jacket te combineren is en blijft de meest onverwachte: als blouse onder een blazer. Als je je denim jacket dichtknoopt kan ie prima door als blouse…voor nu misschien nog een beetje warm maar straks richting het najaar ideaal: je hebt dan nog geen dikke winterjas nodig omdat je al twee jassen over elkaar draagt 😉

oversized_denim_jacket

source: StockholmStreetstyle.com, Themanrepelller, Victoria Tornegren, CollegeVintage, SincerelyJules. Greg Kessler