Redenen waarom het als vrouw cool is om bier te drinken

Vrouwen en bier… Het lijkt soms echt een eindeloze discussie. Hoe vaak hoor je als bierdrinkende vrouw dat je wijn hoort te drinken? Nou, te vaak dus. Waarom mogen jongens het wel, en wij vrouwen niet? Wij zetten 5 redenen voor je op een rij om jou te laten zien dat het als vrouw echt wel oké is om bier te drinken.

1. Het is goedkoop (!)
Als je een die hard festivalganger bent (of vaak uitgaat), dan drink je waarschijnlijk alleen maar bier. Één omdat het makkelijk te drinken is, en twee omdat het véél goedkoper is. Voor een biertje betaal je vaak de helft minder dan voor glas (eh, we bedoelen plastic bekertje) wijn.

2. Het is best vrouwelijk 
Een biertje drinken niet vrouwelijk? Echt wel! Uit onderzoek blijkt namelijk dat 70% van de ondervraagden het hier totaal niet mee eens is. Volgens 85% van die ondervraagden zijn vrouwen die bier drinken juist lekker zichzelf. Jij gaat dus vanavond lekker aan het bier in de kroeg!

3. Geen goed beeld
Veel vrouwen denken dat mannen bierdrinkende vrouwen niet aantrekkelijk vinden. Maar wist je dat het eigenlijk meer onder de vrouwen speelt? De mannen? They don’t care at all. Die vinden het alleen maar gezellig!

4. Low in calories
Je hebt vast wel eens gehoord dat in bier veel calorieën zitten, en dat het gelijk staat aan een boterham met kaas? Nou, daar is dus helemaal niets van waar. Een standaard biertje bevat namelijk 100 calorieën en we moeten eerlijk zijn: dat is veel minder dan bijvoorbeeld een mixdrankje.

5. Healthy!
Natuurlijk wel met mate, maar bier kent ook zijn gezondheidsvoordelen. Het kan namelijk een gunstig effect hebben op het voorkomen van hart- en vaatziektes, ouderdomssuikerziekte en dementie. Oh, en nog een voordeel: het zorgt voor mooi haar. Do we need to say more?

READ NEXT:


PHOTO CREDITS: IRIS