SAINT LAURENT GLITTER BOOTS STRESS

Ik zal de dag nooit vergeten, dat ik ze voor het eerst zag. Saint Laurent Glitter Boots, voor de Fall Winter 2017 collectie. Toegegeven: toen Anthony Vaccarello aangesteld werd als nieuwe head designer van Saint Laurent stokte mijn adem heel even. Het is namelijk mijn allerallerlievelingslabel en ik vond meneer Vaccarello, hoe zal ik het zeggen, een tikje hoochie (er is een reden dat dit artikel niet in het Italiaans verschijnt…sorry, Anthony) en was bang dat ie alle coolness uit de collectie zou rammen. Maar niets bleek minder waar.

Alles in mijn systeem ging ‘aan’ op 1 maart. Ik reageerde op die Saint Laurent Glitter Boots als Schmiegel…en moest en zou My Preciouuuuuuussss ASA-freaking-P aan mijn garderobe toevoegen. Ik houd van zwart, grijs, jeans en simpel en dan heeft je outfit soms gewoon ‘iets’ nodig is en deze laarzen waren niet ‘iets’ maar gewoon echt alles wat ik in mijn leven nodig had. Toen Rihanna ze luttele dagen nonchalant (ze had ze gewoon aan!!) op Instagram postte, dacht ik dat ik gek werd. Mine, Rihanna, mine.

https://www.instagram.com/p/BRRlAsHlYUs/

Natuurlijk had ik kunnen bedenken dat deze Swarovski-groothandel (er zitten liefst 3000 glimmertjes op, per laars) niet echt ‘voor gratis’ zou zijn maar toen eind maart de geruchten steeds hardnekkiger werden dat ze voor een slordige plus tienduizend euro over de toonbank gaan (en dat er al dikke wachtlijsten zijn) was ik echt een beetje verdrietig.

Overdreven en oppervlakkig, zeg je? Het wordt nog erger. Ik betrap mezelf er op dat ik al een paar keer (al was het maar voor een paar minuutjes) mezelf overtuigd heb m’n zuurverdiende spaarrekening te plunderen. ‘Ja, maar, je hebt ze echt nódig’ – ‘Doe niet zo gek je kunt er gewoon een auto van kopen’ – ‘Ja maar, ik heb al een auto en met deze laarzen zou ik er veel cooler uit kunnen stappen’ is denk ik het meest gelopen rondje in mijn hoofd van de afgelopen tijd.

 

https://www.instagram.com/p/BREd0gtFUSF/

Natúúrlijk ga ik die glitterkrengen niet kopen. Maar je begrijpt dat als ik, geheel tegen alle verwachtingen in, alsnog gevraagd word als vierde Topper, ik ga voor mijn eigen simpele stijl. Mét f*cking Saint Laurent Glitter Boots. En tot die tijd doe ik dagelijks een rondje online. Of ze er al zijn. Voor een prikkie. A girl can dream, right?

P.S.: het ‘alternatief’ wat ik gevonden heb en laat zien op Instagram shop je .