Samenwonen? Met deze items ga je ruzie uit de weg

Het is eindelijk zover! Je gaat samenwonen met je geliefde. Met super veel enthousiasme ben jij al Pinterest-afbeeldingen aan het verzamelen. Maar dan zie je de inboedel die hij meeneemt. Veel gadgets en verder voor jou allemaal onnodige troep. Irritaties die komen er dan zeker. Met een paar handige tips helpen wij je die (eigenlijk onvermijdelijke) ruzie voorkomen.

Opruimen

Je kent het wel. Die ene lade of dat kastje waar jullie je dingen in blijven proppen. Jij kan je lipstick niet meer vinden en hij is z’n oplader (alweer) kwijt. Op een gegeven moment ontstaat de irritatie zeker. Zorg er daarom voor dat jullie alles netjes opruimen.

Favoriete items

Als jullie dan ein-de-lijk samen gaan wonen, is het interieur ook belangrijk. Sta open voor elkaars smaak en bespreek samen wie wat leuk vindt. Vind hij al zijn gadgets zo belangrijk dat jij geen ruimte meer hebt? En is die ene roze fluwelen poef nog wel echt nodig? Ben kritisch en zorg dat je alleen je favoriete items uitkiest. Zo voorkom je dat je onnodige spullen in je huis hebt staan. Het is bovendien ook veel leuker om sámen nieuwe spullen te kopen die van jullie zijn.

Eigen ruimte

Je bent iedere dag met elkaar en het is dan echt niet gek als je soms helemaal gek van elkaar wordt. Zorg er daarom voor dat je een eigen ruimte in huis hebt. Dit betekent niet gelijk beide een eigen kamer, maar een eigen hoekje om lekker te lezen of juist de ruimte waar jij je accessoires kan opbergen.

60/40

Het is niets nieuws, maar vrouwen hebben meestal meer kleding dan mannen. En dit betekent dan eigenlijk wel dat je vriend wat ruimte van zijn kledingkast moet opofferen.. Is dit echt niet mogelijk? Dan zal er toch wel echt gekeken moeten worden naar twee aparte kledingkasten.

Decoreer samen

Samen decoreren helpt echt tegen ruzie. Als jij nou allemaal nieuwe kussens voor de bank gaat kopen en hij er niet zo’n fan van is…. dan is een ding zeker: die ruzie gaat er komen. Zorg daarom dat je samen nieuwe uitzoekt.

Zo maak je van een kleine ruimte optimaal gebruik!
Deze fouten maken we allemaal bij het inrichten van kleine ruimtes

Wij krijgen er geen genoeg van:
> Onze favoriete geurkaarsen allertijden