SCIENCE SAYS: Zoenen is gezond!

Zoenen, zoenen, zoenen! Wij hebben hier geen reden voor nodig. Maar het is wel fijn om te weten dat we goed bezig zijn! Zoenen is namelijk om verschillende redenen goed voor je gezondheid. Winning!

1. Een schoner gebit
Het klinkt misschien een beetje naar, maar door te zoenen maar je meer speeksel aan. Dit is goed omdat het speeksel je tandplak wegspoelt. Laat ons maar zoenen in plaats van die vieze mondspoeling.

2. Betere weerstand
Weer zo’n smakelijk feitje. Je mond is een broedplaats voor bacteriën, in een kus van tien seconden wissel je meer dan 8 miljoen bacteriën uit. Dit zorgt ervoor dat je immuunsysteem aan het werk wordt gezet en je weerstand opbouwt. 

3. Een natuurlijke facelift
Hopelijk ben je hier niet mee bezig als je aan het zoenen bent, maar je traint de spieren in je nek een kaaklijn. Je tong staat direct verbonden met de spieren in je nek en kaaklijn, waardoor deze lekker getraind worden. 
Je gelaatsspieren worden sterker en blijven in vorm doordat je zoent. Het is dus een echte workout. 

4. Zoenen verbrandt calorieën
Probeer je al een tijdje geld te besparen dan kun je vanaf nu je abonnement op de sportschool wel opzeggen. Met een minuutje french kissing verbrand je namelijk meer calorieën dan met een minuut wandelen. Burn some calories, ladies!

5. Minder last van kramp en hoofdpijn
Als het weer die tijd van de maand is, slaan we het liefst iedereen van ons af. Hoofdpijn, buikkrampen en een humeur waar je u tegen zegt. Maar het schijnt dat zoenen de kramp en hoofdpijn vermindert. Door het zoenen verhoogt je hartslag en dat helpt de doorstroming van je bloed naar je hoofd en buik waardoor de pijn vermindert.

Niet alleen heel lekker dus, maar ook nog eens gezond! Keep on kissing…

 

READ NEXT
Waarom ochtendseks geweldig is
> Items die je van je vriend kunt lenen
Dit doe je als je lover je stijl niet leuk vindt

Photo credit:  The Classy Issue