Spotted by Manon: River Island geruit overhemd

In overvolle winkels zie je gemakkelijk toffe dingen over het hoofd. Manon helpt je op weg en trekt iedere week de mooiste en coolste items uit de rekken.

Werden geruite overhemden vroeger vooral nog geassocieerd met houthakkers (vandaar de term ‘houthakkers-hemd’) en hillbillies, tegenwoordig is het geruite overhemd tres hip. Afgelopen seizoen zagen we vooral in de urban scene een nieuwe trend opkomen: het nonchalant om je middel knopen van het overhemd.

How to wear: geruit overhemd

Bij het shoppen van een geruit overhemd is het van belang om goed rekening te houden met het materiaal. Er zijn tientallen (misschien wel honderden) verschillende uitvoeringen van het overhemd te vinden namelijk! Wij vinden het overhemd het mooist als het nog wat weg heeft van het houthakkers-hemd: iets mannelijk (dus niet te getailleerd) en van een stevige stof. De geruite overhemden die gemaakt zijn van zachte, vrouwelijke stoffen zijn ook prachtig, maar hebben niet diezelfde stoere uitstraling die we eigenlijk willen. De kleurencombi die je het meest ziet is rood/zwart/wit, vandaar dat Manon haar oog viel op dit groene exemplaar! Je kunt een geruit overhemd op heel veel verschillende manieren combineren, maar mooi is wel als je een vrouwelijke touch toevoegt aan je look (om te contrasteren met het wat mannelijke overhemd). Een leren broek of skinny jeans met een paar lekkere hakken werkt bijvoorbeeld heel goed! Maar je kunt het overhemd ook combineren met bijvoorbeeld een leren rok, waar je het overhemd in kunt dragen of je maakt het overhemd wat korter door er een knoop in te leggen aan de onderkant.

Al gezien wat Manon nog meer in de stad heeft gespot deze week? 

geruit overhemd

[red_box box_bg_color=”#fff” box_text_color=”#000″; border:1px thick #000; content_width=”100px” padding_sides=”10″ padding_top_bottom=”10″ content_align=”left” ]

River Island

[/red_box]