Stijlicoon voor deze week: Brigitte Bardot

In 1934 is ze geboren en uiteindelijk doorgegroeid tot groot stijlicoon. Er wordt nog steeds veel over haar gesproken en is daarom ons stijlicoon voor deze week: Brigitte Bardot

Ze begon haar carriére als ballerina en werd later actrice. Simone de Beauvoir is een franse filosoof die haar omschreef als: ‘locomotief van de vrouwengeschiedenis’ en die haar beschouwde als de eerste en meest bevrijdde vrouw van naoorlogs Frankrijk.

Brigitte Bardot is een echt stijlicoon die veel verschillende trends populair maakte. Zo is de Bardot-halslijn, een halslijn waarbij allebei de schouders bloot zijn, naar haar vernoemd en is de bikini populair geworden door haar omdat ze zich vaak hierin vertoonde in verschillende films waarin ze heeft gespeeld. Ook de boerenbont kleding is door haar weer helemaal in doordat ze een geruite roze jurk droeg tijdens haar bruiloft.

De Bardot-pose is een pose die vaak is geimiteerd door verschillende mensen en is een pose waarbij je alleen een panty aan hebt en je benen en armen over elkaar kruist, zodat je niks ziet van de “vrouwelijke” delen.

Alles wat Bardot aanraakte leek wel in goud te veranderen, want ook bepaalde steden zoals St. Tropez en Armacao dos Buzios heeft Brigitte populaire gemaakt, omdat zij daar kwam. Brigitte Bardot is ondertussen 85 jaar en dierenrechtactivist.

Of te wel: Brigitte Bardot is een vrouw die menig man heeft geinspireerd op mode en lifestyle gebied en is nog steeds een echt stijlicoon uit de jaren 50/60.