Stijllessen die we geleerd hebben van David Bowie

Helaas is de Britse rockmuzikant David Bowie zondag op 69-jarige leeftijd overleden. Dit kwam als een grote schok voor ons. Met zijn hits Space Oddity, Ziggy Stardust, Heroes en Under Pressure blies hij ons omver, maar ook zijn stijl zal ons altijd bijblijven. We hebben dé stijllessen die we van David Bowie geleerd hebben voor je op een rijtje gezet.

Customize je items
David Bowie ownde elk kledingstuk dat hij droeg. Dit deed hij door ze zelf te customizen, zoals zijn mouwen oprollen, een overhemd in z’n broek te stoppen en hij veranderde de hals van shirts. Daarnaast knoopte hij zijn overhemden vaak verkeerd zodat het een uniek item werd! David Bowie was een perfectionist dus alles moest kloppen tot in de details.

Draag hoeden
Met een hoed maak je echt een statement. Daar dacht David Bowie hetzelfde over. Hij droeg namelijk vaak fedora’s en trilbys. Wanneer hij deze opzette, kwam er een waar artiest naar boven.

Blijf jezelf
Door jezelf te blijven, blijf je uniek. Ontdek je eigen stijl en laat dit zien aan de wereld. Het maakt niet uit of je van een minimalistische stijl houdt of juist van de printjes bent. Als jij je hier goed in voelt, straal je dit ook uit!

Mix vrouwelijke en mannelijke items
David Bowie speelde heel erg met z’n seksualiteit. De ene dag droeg hij een strak pak en de dag erna koos hij voor een vrouwelijke blouse. Nu hoef je dit niet zo letterlijk te nemen, maar je kunt hier zeker iets van leren. Leen een keer een mooi

Maak gebruik van kleur
Als we aan David Bowie denken, komt het gele pak gelijk in onze gedachten. Hij stond erom bekend dat hij veel kleur droeg. Geen één kleur was te gek, dus werd alles uit de kast getrokken. Wees dus, net als designers (Phoebe Philo van Céline) die zich hierdoor laten inspireren, niet bang voor kleur!

READ NEXT:

Waarom zitten blouse knopen bij de mannen aan de andere kant?
>