‘Ugly sandals’. I’m in maar hoe draag je ze?

Fair enough: Birkenstocks gaan mij nog net iets te ver: er is tenslotte een verschil tussen ugly en UGLY sandals. En toen modehuis Celine met de harige versie van Birkenstocks aan kwam zetten was ik, ondanks dat Celine één van mijn favoriete labels is, dan ook zeker nog niet overtuigd. Het was Isabel Marant die me overhaalde dat ik ‘ugly sandals’ toch een kans wilde geven (nog steeds heb ik spijt dat ik toch nog iets te lang twijfelde over de Holden sandals waardoor de juiste maat nu niet aan mijn voeten maar aan die van collega Sarah prijken). Wat ik er zo te gek aan vind? Allereerst een Oer-Hollandse, nuchtere, niks-van-doen-met-fashion-reden: de ‘ugly sandals’ zijn praktisch. There, I said it. Het leven van een stylist bestaat uit shoppen en dat doen wij niet paraderend maar hollend, rennend en vliegend. Plat is dus fijn. Daarnaast ben ik dol op kledingstukken die een tikje lomp (ik zei een tikje: de Holden Sandals zijn door het knappe leer en de mooie stiksels nog een soort van vrouwelijk…) en misschien ietwat mannelijk zijn. De sweater is niet voor niets rijendik vertegenwoordigd in mijn kast.

How To

Maar wil ik er dan lomp uitzien? Zeker niet. Het gaat ‘m om de combinatie, het zit ‘m in de mix. Net als dat ik een sweater mix met een skinny jeans of leren broek gelden er (wat mij betreft) ook een paar regels om de ‘ugly sandals’ knap voor de dag te laten komen. Schrijf je mee?

– Doe een fijn nagellakje op je tenen. Liefst in een ultravrouwelijke (rood, roze voor mijn part) of ultracoole (zwart, bordeauxrood) kleur. Dit geeft direct contrast aan het ‘bij-Birkenstocks-hoort-okselhaar-effect’: tikje lomp wil niet zeggen tikje onverzorgd.

– Draag blote enkels. Dit geeft direct een vrouwelijk contrast. Ga dus voor cropped of rol je pijpen op.

– Show them you do care: voeg ergens in je outfit nog iets ultra-vrouwelijks toe (dat kan een clutch zijn of een opvallend accessoire)

– Hou het silhouet van je totale look een tikje ‘sleek’ (aangesloten). Niets roept meer gekke-oude-hippie dan ugly sandals + wijde gewaden.

ugly-sandal

Ik ben reuzebenieuwd wie van jullie ik deze zomer ook op ugly sandals tegen kom. Misschien kunnen we naar elkaar zwaaien (wat sympathie van medestanders is namelijk fijn gezien er nog weinig begrip is. Collega Kristel kreeg laatst op het Mediapark, op Adilettes, naar haar hoofd geslingerd of ze soms op weg was naar het zwembad….).

Foto credits: Girl A La Mode, Camille over the rainbow, Fashion Me Now, ArtyFilesRoofTopAntics