Veroorzaker van slechte huid en haar: het kussen!

Op vakantie vertoeven en in het lekkerste hotelbed ooit slapen. Dat zijn écht ultieme geluksmomentjes voor ons allemaal. Maar waarom is het nou zo fijn om in bed te liggen? Dat zal vast te maken hebben met het feit dat we in ons leven zo’n 26 jaar in bed doorbrengen!

Ondanks dat het oh-zo-fijn is om zoveel tijd in onze bedden door te brengen, zou het beter zijn om dit wat minder te doen. Onze bedden zijn namelijk een verzamelplaats van vuil en dan maakt het niet uit hoe vaak je je beddengoed in de wasmachine doet. De nummer 1 oorzaak van een slechte huid en bad hair day is dan ook: het kussen. Here’s why!

Bed-bugs
Volgens Arthur Tucker, hoofd onderzoeker bij ziekenhuizen in o.a. St. Barths en Londen, bestaat één derde van je kussen uit dode huidcellen, stof en bedwantsen. Gross right? De bedwantsen zitten dan ook écht in je kussen, omdat jouw lichaamstemperatuur het daar ideaal voor ze maakt om te Netlix-en-Chillen.

Rimpels
Je kussen zorgt er ook voor dat je eerder rimpels krijgt en dan vooral op de kant van het gezicht waar je op slaapt. Eigenlijk best wel logisch want we zijn vast allemaal wel eens met een verkreukeld gezicht wakker geworden. Het wordt door cosmetische experts dan ook aangeraden om op je rug te gaan slapen.

Say no to cotton!
Een katoenen kussensloop is een slecht idee. Het katoen zuigt het vocht uit je haar op waardoor je droge lokken krijgt. Oh no! De beste oplossing hiervoor is een satijnen kussensloop. Satijnen kussenslopen zijn veel zachter voor je haar en zorgen er ook voor dat je geen klitten krijgt. En die vouw in je gezicht als je ’s ochtends wakker wordt? Komt ook door het katoen. Satijn, satijn, satijn dus!

Puistjes? Was je kussensloop zo vaak mogelijk
Je telefoon is het vuilste bezit dat je hebt. Alle bacteriën van je vingers en je gezicht (als je veel belt) komen op het kleine apparaatje te zitten. Daarom is het dus logisch dat je kussen niet veel beter is en je daarvan puistjes kunt krijgen. Dus for your own good: Probeer je kussensloop zo vaak mogelijk te wassen.

Kale plekjes
Dit is hélemaal schokkend. Want dit is echt iets wat we niemand toewensen: kale plekjes. Want volgens de ‘American Hair Loss Association’ is de nummer 1 oorzaak van kale plekjes op het achterhoofd: het kussen. De oplossing hiervoor: een satijnen kussenhoes. Dit omdat een satijnen kussenhoes een veel gladder oppervlak heeft waardoor je minder snel blijft ‘hangen’.

Kortom
Was je kussensloop zo vaak mogelijk, slaap als het even kan op je rug en schaf een satijnen kussenhoes aan. It’s for the best!

READ NEXT:
What to do met je haar tijdens het slapen?
Verschoon je dekbed binnen 1 minuut!
7 tips om knapper wakker te worden