Vijf handige tips om geld te besparen

We kunnen vaak allemaal wel een extraatje gebruiken. Vooral nu veel dingen steeds duurder worden. Het is dan handig om te weten waar je op kan besparen. Zo kun je toch nog geld over houden voor dat paar schoenen of die leuke jurk die je al een tijdje wil hebben.

Check je rekeningen

Het is verstandig om eens te kijken waar je geld naar toe gaat. Zo kun je kijken naar de rekeningen die je automatisch betaalt en waar je eigenlijk niet op let. Je kan hierbij denken aan lopende abonnementen, energierekeningen en verzekeringen. Bij sommige van deze rekeningen kan je veel geld besparen door een keer over te stappen. Als je verder geen gebruik gemaakt van een bepaald abonnement, kan je dat ook opzeggen.

Koffie en broodjes

Mensen geven vaak onbewust best veel geld uit aan dagelijks even koffie en lunch halen. Vaak denk je voor een paar euro een koffie of smoothie halen dat maakt toch niks uit? Wanneer je dit dagelijks doet, komt dat al gauw neer op zo’n 50 euro per week. Dat is al bijna 250 euro in de maand. Daar kun je toch al enkele leuke jurkjes van kopen.

Je kan deze kosten voorkomen door bijvoorbeeld te investeren in een goed koffiezetapparaat thuis. Je kan ook zelf smoothies maken en deze daarna meenemen. Je bespaart ook veel kosten door vriendinnen of familie thuis uit te nodigen voor een hapje eten.

Online bestellen

Het is ook verstandig om je online bestellingen eens te bekijken. Mensen bestellen vaak makkelijk dingen door alle eenvoudige betaalwijzen die er zijn. Hierdoor besef je vaak niet meer hoeveel je eigenlijk uitgeeft. Je kan met jezelf afspreken dat je jezelf ertoe verplicht dat je aan aankoop altijd een paar uur uitstelt. Hierdoor doe je geen impulsieve aankopen. Het is ook belangrijk om producten terug te sturen als ze niet zijn zoals je had gewild. Dit kost vaak wat moeite en tijd, maar toch bespaar je echt veel geld door alleen de producten te houden die je echt wil.

Budget apps

Mensen komen vaak in geldproblemen door een gebrek aan besef van wat je uitgeeft. De meeste tips die hiervoor genoemd zijn hebben daar ook wat mee te maken. Door gebruik te maken van een budget app kan je op een makkelijke manier inzicht krijgen in al je uitgaven.

Deze apps komen meestal van de bank waar je zelf al bij zit en houden gemakkelijk je uitgaven bij. Na een maand zie je dan een overzicht van waar je geld naartoe gaat. Je kan daarna een gericht plan maken om te bepalen waar je op moet en wil bezuinigen. Dit kan alles zijn van abonnementen tot online shoppen.

Boodschappen

Veel mensen kunnen geld besparen bij het boodschappen doen. Met wat kleine aanpassingen lever je niets in op het gebied van kwaliteit, maar bespaar je wel geld. Ten eerste moet je nadenken of je veel eten moet weggooien en of er veel in de voorraadkast staat. Eten dat je weggooit kunnen producten zijn die over datum zijn, maar ook restjes van het diner als er veel over is. Als je wat over houdt tijdens het eten kan je dat ook bewaren en later opeten. Je kan ook minder eten koken, dan hoef je ook minder inkopen te doen. Door betere na te denken over wat je koopt kan je veel geld besparen.

Je kan daarbij kijken naar waar je boodschappen doet. Bepaalde supermarkten zijn duurder dan andere. Je kan veel winst behalen door bepaalde merken bij een goedkopere supermarkt te halen. Ook kan het nooit kwaad om eens naar de markt of een lokale winkel te gaan. Het is daar vaak goedkoop en ook nog eens lekker!