Vince Hale (18) opent eigen winkel in Amsterdam

Stel je voor: je bent 18 jaar, en je opent binnenkort je eigen winkel. Dat lijkt een droom, maar voor Vince Hale is het werkelijkheid.  Hij opende vandaag (zaterdag 25 mei) zijn winkel Reece Mæde aan de Prinsengracht 260. Met 70 unieke kledingstukken, helemaal uit eigen hand!

Work work work

Slapen, eten en een social life zat er de afgelopen maanden niet echt in voor Vince. Overdag naar school en wat er overbleef van die 24 uur: work work work. Bedenken, ontwerpen en maken. Dat was zijn ritme, zijn leven. Maar dat leverde wel 70 unieke denim items op. Alles is uit eigen hand, helemaal zelf ontworpen.

Passie

Op zijn 15e zag Vince iemand op straat lopen met een gekke broek. Heel anders dan al die basic items die iedereen draagt tegenwoordig. Hij raakte geïnspireerd door die broek en probeerde daarna zelf van 2 broeken 1 te maken. Zelf vond hij het lelijk, maar zijn omgeving reageerde verrassend genoeg wél positief. Hij ging verder aan de slag met een legerbroek, en vervolgens wilde iedereen hem kopen. Waar Vince eerst VMBO-kader met verzorging deed, veel te veel chillde en eigenlijk niet wist wat hij wilde was het roer nu helemaal om: dit vond hij écht leuk. Nu, drie jaar later opent hij gewoon zijn EIGEN winkel. Hoe bijzonder is dat? De deuren gaan officieel open op 31 mei.